Isabel Barios finalitza la seva estada a Farrera

Isabel Barios (Lleida, 1991) Artista lleidatana que analitza en el seu treball aspectes de la memòria, les relacions de l’individu amb elements bàsics com la llum i l’aigua; el seu treball té un important component poètic, en què planteja analogies entre realitat i ficció. Aquest 2019 va obtenir el Premi Embarrat – Museu Trepat , i ha obtingut també una de les beques en residència La Panera-CAN.

El seu projecte “L’aigua que murmura/ encants me conta” parteix d’un diàleg íntim amb el paisatge. D’aquesta manera l’artista retrata elements en un principi innocus, per tal d’afegir-hi significat amb els relats de les persones que l’han habitat. Com diu na Isabel; “La meva padrina, quan jo era petita, em va explicar que els secrets s’han de dir a la terra fent-hi un forat i evocant-lo allà”.

Francisco Navarrete  (Xile, 1986) arribarà al centre la següent setmana per realitzar el seu projecte artístic “La interfaz primitiva” en el si de la beca ‘Art i Natura a la Creació 2019’.

La Beca Art i Natura a la Creació es concedeix anualment a dos artistes internacionals amb projectes relacionats amb el patrimoni natural/cultural d’alta muntanya. Aquesta és la 4ta edició d’una beca que concedeixen conjuntament el Centre d’Art La Panera de Lleida i el Centre d’Art i Natura de Farrera, amb la col·laboració del Centro de Arte y Naturaleza d’Osca i el Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí.

Enguany els artistes guanyadors han estat la catalana Isabel Barios i el xilè Francisco Navarrete.