Què fer a Farrera?

Pobles

Foto: Parc Natural de l’Alt Pirineu

Burg

El poble de Burg es situa a 1.280 mt. al solà de Burg, al peu de la serra que té el seu punt més alt al Pic de Màniga (2.515 m) i tanca la Vall de la Coma de Burg pel nord i la separa de la Vall Ferrera. Al 2010 hi viuen 41 habitants, entre els quals alguns són de segona residència.


Foto: Pepucho Gómez

Farrera

És el poble que es troba a més alçada dels presents a la Vall de la Coma de Burg, a 1.362 m. Té vistes a les muntanyes del Parc Nacional d’Aiguestortes i Sant Maurici, i a la Vall d’Aran. Al nord del poble trobem el sector anomenat “el Castell”, on s’hi agrupen mitja dotzena de cases. Al centre de la població se situa l’església parroquial de Sant Roc i la plaça del poble, i al sector més baix del poble s’hi localitza la majoria d’hortes, tot i que, degut a la gran afició de la gent a l’horticultura, s’han recuperat solars i bancals al interior del poble, que havien caigut en desús.


Foto: Pepucho Gómez

La Glorieta de Montesclado

Glorieta se situa a la confluència del barranc de Burg i el de Mallolís, a 1.020 m, essent el poble més baix del municipi. És un llogaret petit, sense habitants permanents i només un habitant censat. S’hi mantenen unes poques cases de segona residència.


Foto: Parc Natural de l’Alt Pirineu

Montesclado

Montesclado és un petit poble situat al sud del municipi de Farrera, alçat a 1.150 m. La seva ubicació, al caire d’una carena, fa que tingui un horitzó obert i ampli amb domini d’una gran panorámica. Hi han censats 46 habitants, tot i que el poble compta amb habitatges de segona residència.


Foto: Pepucho Gómez

Alendo

Alçat a 1.280 m entre els barrancs de Mallolís i de Farrera, amb vistes obertes a la vall de la Coma de Burg, és un dels llocs més antics de la vall: a principis del segle XX tenia, segons Rocafort, dues cases. El nucli es format per dues cases i dos pallers rehabilitats com a segona residència, dels quals només hi viu una família semipermanentment.


Foto: Pepucho Gómez

Mallolís

Situat a l’esquerra de la riera de Mallolís, que amb la de Farrera aflueix al barranc de Burg, a l’W del cap del municipi. Està format per dos nuclis de cases, algunes de les quals han estat restaurades com a lloc de segona residència. Al cens del padró hi ha 11 persones.

Excursions

Powered by Wikiloc

Tírvia – Glorieta – Malloís – Alendo – Farrera

Dificultat: moderada
Distància: 7,36 km
Temps: 2 hores 54 minuts
Més informació


Powered by Wikiloc

Tirvia – Montesclado – Mallolís – Farrera – Coll de So – Burg – Tirvia

Dificultat: alta
Distància: 20 km
Temps: 8 hores 33 minuts
Més informació


Powered by Wikiloc

Farrera – Coll de So – Burg – Farrera

Dificultat: moderada
Distància: 9 km
Temps: 4 hores 28 minuts
Més informació


Powered by Wikiloc

Farrera – Serra de Maniga

Dificultat: alta
Distància: 14 km
Temps: 5 hores 36 minuts
Més informació


Powered by Wikiloc

Farrera – Cap de Juverri

Dificultat: mitjana
Distància: 12 km
Temps: 5 hores 15 minuts
Més informació


Powered by Wikiloc

Tressó i Santa Magdalena

Dificultat: alta
Distància: 18 km
Temps: 5 hores 53 minuts
Més informació