Beques Art i Natura

BEQUES ART I NATURA A LA CREACIÓ 2022

CONVOCATÒRIA TANCADA – FINS EL 01.07.2022

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Lleida, en sessió del dia 25 de maig de 2022, va aprovar la convocatòria de les Beques Art i Natura a la Creació 2022.

Aquesta convocatòria té com a objectiu promoure a artistes visuals de qualsevol nacionalitat amb projectes en curs o inèdits vinculats a la natura i la cultura; i en segon lloc, articular i vertebrar el territori de les comarques de Lleida, oferint la possibilitat tant a títol individual o com col·lectiu a desenvolupar un projecte incloent l’estada per realitzar la investigació i posteriorment el treball al Centre d’Art i Natura de Farrera.

El termini de presentació de sol·licituds serà de 30 dies naturals, a comptar des de l’endemà de la publicació d’aquesta convocatòria al Butlletí Oficial de la Província. Darrer dia de presentació l’1 de juliol de 2022.

Resolució de la Convocatòria

Reunits el 26 de Juliol de 2022, el jurat format per Antoni Jové Albà (coordinador d’exposicions del Centre d’Art la Panera de Lleida, que actua com a president), Pere Báscones (president dels Amics del Centre d’Art i Natura de Farrera, que actua com a vocal), Gemma Carbó (directora del Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí, que actua com a vocal) i Alfredo Puente (curador de la Fundación Cerezales Antonino y Cinia, que actua com a vocal);  han estudiat i valorat els 29 projectes presentats a la convocatòria de les beques “Art i Natura a la Creació 2022”, i han decidit atorgar de manera unànime les dues beques als següents artistes:

  • Virginia López (Gijón, 1975), amb el projecte “El lento camino de los cuerpos sutiles”
  • Isabel Rocamora (Barcelona, 1968), amb el projecte “Humilitas (Humilitat de la terra)”

La fortalesa dels dos projectes resideix en què tracen connexions físiques i conceptuals entre Farrera i els llocs des dels quals treballen les artistes guanyadores: Astúries i Escòcia. En un context artístic com l’actual és necessari reforçar vincles, crear xarxes que permetin la circulació de coneixements i experiències formals i estètiques en un doble sentit: d’anada i tornada. Crear vasos comunicants que possibilitin l’enriquiment mutu d’artistes, com a productors de cultura, i de les comunitats receptores i a la vegada activadores dels continguts.

Pots consultar la convocatòria aquí:

Beques Art i Natura a la Creació 2022

Descarrega les bases de la Beca:

Històric de guanyadors/res a les convocatòries realitzades:

Guanyadores de la Convocatòria 2022:

 • Virginia López (Gijón, 1975).
 • Isabel Rocamora (Barcelona, 1968).

Guanyadors de la Convocatòria 2021:

 • Marta Rosell Chust (Barcelona, 1995) i Roc Domingo Puig (Lleida, 1992)
 • Ro Caminal (Barcelona, 1966)

Guanyadores de la Convocatòria 2020:

 • Coco Moya (Xixón, 1982) i

 • Míriam Isasi (Gasteiz, 1981)

Guanyadors de la Convocatòria 2019:

 • Francisco Navarrete Sitjà (1986, Xile) i
 • Isabel Barios Ibars (1991, Lleida)

Guanyadors de la Convocatòria 2018: 

 • Marco Noris
  (Bèrgam, Itàlia, 1971) 
 • Olga Olivera
  (Lleida, Cat, 1972).

Guanyadors de la Convocatòria 2017: 

 • Estíbaliz Sádaba 
 • Joan Pallé

Guanyadors de la convocatòria 2016: 

 • Martín Llavaneras 
 • Eulàlia Valldosera

Beca en col·laboració amb:

BEQUES ANTERIORS:

Fins el 2015 el CAN va convocar fins a set edicions de les beques a la Creació i a la Recerca, i dues edicions de la d’ Arts del Moviment.

– A la Creació: a creadors de qualsevol disciplina artística. Individual, un mes. Projectes vinculats a l’entorn d’alta muntanya.

– A la Recerca: a investigadors de qualsevol àmbit de les ciències naturals i socials. Individual, un mes. Projectes vinculats a l’entorn d’alta muntanya.

– A les Arts del Moviment: coreògrafs i ballarins creadors. Individual (un mes) o en parella (15 dies). Espai Dansa i Natura de Burg com a lloc de treball.

– Resolució 2015: a la Creació: Meritxell Romanos amb “Laniakea”. a la Recerca: Maria Belenguer amb “Densitats d’avets a la Coma”.

a les Arts del Moviment: el trio Marta Gàlvez, Edith Buttingsrud i Judith Nagel amb “Gaps”.

– Resolucions de les Convocatòries 2014: a la Creació: Àngels Viladomiu amb “Plantes rares”.

a la Recerca: Meritxell Campos amb “Il·lustració científica de la flora neòfita de la Coma de Burg”.

a les Arts del Moviment!: Lera Delp i Elisenda Fontarnau amb “Inventari”.