Divendres Creatius

ACTUALMENT AQUEST PROGRAMA DE PRESENTACIÓ NO ESTÀ ACTIU

Els Divendres Creatius és una plataforma al servei de la difusió dels artistes de l’Alt Pirineu i els seus projectes, de debat sobre creació i el foment de la cooperació entre creadors de muntanya!

A partir del mes d’abril de 2014, el CAN organitza cada primer o segon divendres de mes a les 19h un divendres creatiu. L’objectiu és que artistes i creadors de muntanya puguin presentar projectes personals, compartir-los i generar debat, diàleg i fins i tot vies de cooperació. ENTRADA LLIURE i oberta a tots els públics.

La mecànica dels Divendres Creatius és la següent:

 1. A les 19 h començarà la presentació (es demana puntualitat), després s’estableix un diàleg entre el públic i l’artista/creador de cara a reflexionar sobre els seus projectes però també sobre la creació en general!
 2. Un cop acabada la presentació i el diàleg amb el públic es convida l’artista (i un acompanyant) a sopar al CAN. Qui ho desitgi pot quedar-se també a sopar i continuar la conversa, però en aquest cas cal reservar per telèfon o e-mail com a molt tard el dijous anterior. tard.

Els que tingueu projectes a presentar, ja ho sabeu, poseu-vos en contacte amb el CAN per tal de posar-vos en calendari, truca al 973 62 21 06  o envia un e-mail a: programacio@farreracan.cat

Agenda / Historial de presentacions:

PROGRAMA 2018

 • MARÇ: divendres 30, a les 19h, l’actor Joel Pla, de la Seu d’Urgell, promotor de Pirineus Creatius, activisme cultural a l’Alt Pirineu.

PROGRAMA 2017

 • Div. 24 de novembre: Laia Singla, una artista del turisme cultural, és responsable del projecte Surt de Casa a l’Alt Pirineu, La Plana de Montros (Vallfosca)
 • Div. 9 de juny: Claudia Bellera, joieria, ceràmica, etnodisseny, una pallaresa de Caregue (Vall d’Assua)
 • Div. 12 de maig: Guillem Ambròs Colomer, pintura, mural, grafisme…, viu a Mencui (Pallars Sobirà)
 • Div. 7 d’abril: Jesús F. Garcia, pintura, dibuix i escultura, viu a cavall de Vilamur i el Poble Nou de Barcelona.

PROGRAMA 2016

 • Divendres 4 de març, a les 19h: Valença Castells Marsol (Vilamolat de Mur, Pallars Jussà), jove dissenyadora i artista.
 • Divendres 8 d’abril, a les 19h,: Jordi Rulló (Malmercat/Lleida), fotògraf: de paisatges, de natura, de viatges, d’esdeveniments esportius de muntanya.
 • Divendres 4 de maig, a les 19h: Marta Belmonte (Organyà/Blanes), fotògrafa: intimista, càmera estenopeica, recerca fotogràfica i discursiva a través de la fotografia
 • Divendres 2 de setembre, a les 19h: Victòria Tébar (Gabàs/Badalona), pintora: classe magistral de tècniques pictòriques a l’oli i de reserva mixta, composició, llum, color…
 • Divendres 11 de novembre, a les 19h: Gemma Corrales (Vilamur), aquarel·lista: del disseny gràfic i les webs a la pintura amb aquarel·la, de la ciutat a la muntanya buscant una vida saludable.
 • Divendres 9 de desembre, a les 19h: Cesca Gelabert (Farrera), pintura, il·lustració: la dona i l’univers, l’expressió artística i el gènere, la natura, el micro i el macrocosmos.

PROGRAMA 2015

 • Divendres 6 de novembre, a les 19h: excepcionalment Joanès Simon-Perret, artista visual francès, i Maria Belenguer, biòloga valenciana, ompliran el forat del divendres presentant la feina feta durant la seva estada, creativa en el primer cas (Frontiers in retreat) i de recerca en el segon (beca Art i Natura a la Recerca 15).
 • Divendres 2 d’octubre, a les 19h: Rosa Vilalta, de Gavàs, il·lustradora, pintora. També fa narracions curtes.
 • Divendres 1 de maig: a les 19h, Meritxell Nus (Estac, 1985) és llicenciada en Filologia Catalana (UdL). Actualment es dedica a la docència en l’ensenyament secundari i combina aquesta tasca amb l’escriptura de poesia i narració. Ens estrenem amb una creadora que escriu i que estudia l’evolució del dialecte pallarès de molt a prop. La seva poesia és exponent del món d’avui amb profundes arrels a la cultura de muntanya.

. Divendres 5 de juny: a les 19h, Miquel Seguer (1961, Santa Coloma de Gramanet) viu i treballa al Pallars Sobirà des de 1987.

 • Divendres 4 d’abril 2014 // 19 h. Iniciem la temporada dels DIVENDRES CREATIUS amb el fotògraf Pepe Camps (Cervera, 1977). 
 • Divendres 2 de maig 2014 // 19h. Presentació dels nous projectes de la il·lustradora i pintora Cinta Ramos (de Roquetes, resideix a Lleret).
 • Divendres 6 de juny 2014 // 19h. El polifacètic director del certàmen DoctorX Pirineus, Thor Sanabria, presenta els seus projectes creatius: grafisme, muralisme, vídeo…
 • Divendres 4 de juliol 2014 // 19h. La ballarina i coreògrafa de Farrera, Anna Rubio, ens explicarà els seus nous projectes pel Pallars i pel món.
 • Divendres 5 de setembre // 19h. El cantautor d’Esterri d’Àneu, Jordi Bardella, ens presentarà el seu darrer treball discogràfic Celístia. Conçons a la llum de les estrelles així com els seus propers projectes i les seues formes de treballar la composió i les lletres.
 • Divendres 3 d’octubre // 19h. El músic i percussionista de l’Alt Urgell, Arnau Obiols, es presentarà i ens explicarà les intríngulis d’un percussionista que dirigeix, composa i arrenja en una banda de jazz pirinenc i que participa en molts altres projectes musicals, dins i fora del Pirineu.  http://arnauobiols.com/
 • Divendres 7 de novembre, a les 19h, presentació a càrrec d’Oriol Riart, historiador, documentalista i fotògraf, que explicarà i introduirà el documental “Valadredo”, una batalla sagnant de juliol del 1938 a les muntanyes entre Romadriu i Farrera.
 • Divendres 5 de desembre, a les 19h, nou Divendres Creatiu! L’artista visual Xavi Pedemonte, especialista en grafitis i murals, es presentarà al CAN i conversarem amb ell sobre creació, art social i art de carrer, i de tot el que vulgueu!