CURS – Escriptures del jo, ”Escriure per transformar-se”

“Escriure per a transformar-se” és una proposta de curs de l’escriptora i lingüista Marta Albaladejo. Adquirir tècniques d’autoreflexió tot escrivint per aconseguir resultats tangibles en el coneixement d’un mateix és l’objectiu principal del curs que s’esdevindrà el 14 i 15 de maig.

Ets de les persones que escriuen un diari íntim? O encara no? O escrius només quan les circumstàncies t’ho demanen? Aquí no parlaré de les grans figures de la literatura que han escrit diaris, són moltíssimes. Aquí em refereixo al diari íntim que és íntim, que no es publicarà mai, ni és perquè el vegi ningú. Vols convertir-te en la persona que t’acompanya, que t’entrena i t’anima? Vols ser la persona que et fa coaching i la que el rep al mateix temps? L’escriptura del jo té aquest poder; i especialment, el diari íntim.

Escriure un diari et permet anar-te coneixent, fins que t’aproximes a saber qui ets, l’assignatura més llarga de la vida. Et permet parlar-te amb sinceritat, mirar-te al mirall i escoltar-te com si no fossis tu, observar-te des de fora i mirar-te des d’un altre temps. Escriure un diari per tu, requereix el màxim d’espontaneïtat. Es tracta de buscar un lloc agradable, on el silenci t’aculli, amb els estris d’escriptura que més t’agradin, sense premeditació i amb sinceritat. Es tracta de començar a escriure, i deixar-te anar, que quedi com quedi, fins que aparegui la teva veu més profunda.

Si vols transformar el que hi veus, hi ha un recurs molt eficaç: escriure’t cartes a tu, des de la part conscient a la inconscient; des de la teva perspectiva de persona adulta a l’adolescent que vas ser, o a la teva part infantil; o a aquella persona estimada que va morir i portes dins; o escriure’t des del futur llunyà, esperem, de quan estiguis a punt de morir, a la persona que ets avui. Ja pots imaginar-te quants missatges i quants matisos apareixerien sobre les pàgines en blanc. Ho has provat?

Ja fa 12 anys que vaig crear el meu mètode de Self Coaching. En portem 16 edicions. He tingut la sort de veure moltes persones iniciar un procés per autotransformar-se. Quan fèiem el Self Coaching presencial, hi havia moments màgics, alguns passaven a la vista de tot el grup, i unes persones podien veure les transformacions de les altres, encara que no fossin prou conscients de la seva pròpia transformació. Però la meva sorpresa ha estat quan he vist els resultats del Self coaching on line.

Des de fa 4 anys, la formació és on line,  tot i que fem trobades per videoconferència, els efectes s’han tornat íntims. La formació on line permet escriure en silenci, pensar els exercicis amb calma, llegir i rellegir el que ja està escrit. He observat que l’escriptura ha provocat uns efectes de molta profunditat. La formació ha millorat, quan ha passat a ser a distància. Les eines de l’anàlisi transaccional, que hi explico de manera senzilla, serveixen per prendre distància i tornar a l’aquí i l’ara fàcilment; per interpretar, per transformar el diàleg intern. Per això, i una mica casualment, escrivint un conte sobre el meu guió de vida, he començat a crear programes de curta durada que acompanyen l’escriptura íntima. Per conèixer-se més, per transformar els pensaments, per gestionar les emocions. Són una contribució al Self coachingde cadascú. En aquest vídeo t’explico com canviar el guió de vida

Aquest proper mes de maig, desenvoluparé un d’aquests programes. He dissenyat un retir per trobar-te amb tu, per transformar-te des de la delicadesa; la natura, la bellesa impressionant de la Vall de la Coma de Burg, les ermites romàniques de l’Alt Pirineu i l’amabilitat que es respira al Centre d’Art i Natura, ens acompanyaran en el trajecte. Com a escriptora, lingüista i psicoterapeuta, compartiré algunes claus del poder transformador de la paraula, que et permetran submergir-te en la profunditat del teu jo. Per fer-te un bon regal de Sant Jordi.

-Marta Albaladejo

Quins continguts hi tractarem?

  1. El diari íntim (per a persones que el fan i per a les que encara no).
  2. Eines d’observació dels escrits.
  3. Les cartes íntimes.
  4. L’art de la transformació. Fer-te self coaching escrivint.

Quan serà? del 13 al 15 de maig. Divendres 13: arribada a partir de les 18h. Dissabte 14: de 10 a 19h. Diumenge 15: de 10 a 13.30h. Sortida havent dinat.

On serà? Al “Centre d’Art i Natura”. Farrera, Lleida. https://farreracan.cat/

Pots consultar el preus i el descompte per a inscripcions abans del 25 d’abril: info@coaching-comunicacio.com o al whatsapp 660156373