Curs de direcció escènica amb MARTA PAZOS

MARTA PAZOS

Curs de direcció escènica

Del  8 al 10 de novembre 2024

 

SINOPSI

En aquest taller teòricopràctic, la creadora escènica Marta Pazos comparteix la sistematització de la seva feina. Com el conill blanc que s’escapoleix pel cau cap a allò desconegut, la seguirem en un procés col·lectiu que legitima la intuïció i el gaudi com a eines centrals del treball creatiu, prenent el temps, no com a límit, sinó com a recurs material.

Adreçat a directorxs, coreògrafxs, dramaturguxs, intèrprets, escenògrafxs il·luminadorxs, músics, gestorxs culturals i persones interessades a connectar amb la seva veu creativa.

 

 

Marta Pazos és una de les artistes més rellevants de l’avantguarda escènica espanyola.

Directora d’escena de teatre i òpera, escenògrafa, dramaturga i artista visual, Pazos ha desenvolupat al llarg de vint-i-cinc anys de trajectòria escènica una metodologia basada en la legitimació de la intuïció, la ponderació de les cures de la vida, la connexió amb el llegat i la desjerarquizació en el diàleg dels materials i els equips creatius.

La seva obra destaca per una dimensió plàstica i una emancipació estètica més enllà d’un teatre realista difuminant les fronteres entre la ficció i la realitat. En els seus muntatges el color apareix de manera radical produint una forta càrrega de bellesa i un impacte visual que roman en la retina del públic al llarg del temps.

Entre les seves posades en escena destaquen l’estrena mundial de l’òpera ‘Alexina B’, de Raquel García Tomás, a partir de la biografia de la icona intersex Herculine Barbin, l’estrena mundial de la premiada òpera ‘Je suis narcissiste’, de Raquel García Tomás, totes dues òperes finalistes en els International Opera Awards 2020 com a millor estrena mundial; les versions de les obres de Shakespeare ‘Othello’ explicada des dels personatges femenins, ‘Somni d’una nit d’estiu’ amb el transgènere com a tema vertebral o ‘La tempestat’; les versions de les obres de Federico García Lorca ‘Comedia Sin Título’’ i ‘Viaje a la Luna’; o ‘Garage’, un treball sobre el paper de la dona en la indústria automobilística protagonitzat per treballadores de PSA Peugeot-*Citröen.
Les seves instal·lacions s’han presentat en exposicions del CGAC Centre Galego d’Art Contemporània, el Museu do Gaiás de la CdC i en la National Gallery de Praga en la Prague Quadrennial PQ23.

Ha rebut el Premi d’Honor al mèrit en les arts escèniques de la MIT Ribadavia, el Premi d’Honor ‘Dorotea Bárcenas’ 2018 i quatre Premis de Teatre María Casares com a directora d’escena i escenògrafa.

 

 

INSCRIPCIONS

Les sol·licituds es poden fer fins al  de 1 de novembre 2024. 

Preu: 290€

El preu inclou la matrícula, l’allotjament i la manutenció de tots els dies del curs al Centre d’Art i Natura de Farrera.

 

Les persones estudiants d’arts escèniques i/o escriptura que ho puguin acreditar tenen un 10% de descompte en el preu de la matrícula.

 

Més informació