Curs d’Evolució del Paisatge, per GRAMP-UAB, del 13 al 17 de juliol

 

Objectius
En el curs s’explicaran, sobre el terreny i a partir de casos concrets, les tècniques que s’utilitzen per interpretar les transformacions del paisatge a través de l’estudi evolutiu de la seva vegetació. Així doncs, es plantejarà la utilització de tècniques paleogeogràfiques basades en restes vegetals (antracologia, dendrocronologia, palinologia, pedoantracologia) i d’altres fonts de tipus documental directes i indirectes (escrites, gràfiques i orals)
Igualment, durant el curs s’analitzaran les principals pertorbacions naturals i/o humanes que alteren l’estat del paisatge de muntanya i les seves conseqüències ambientals.

Persones a qui s’adreça
El curs és especialment indicat per a professionals que treballen en la interpretació del paisatge i en la gestió del territori, així com professorat de secundària, estudiants de matèries relacionades amb la temàtica ambiental i territorial i totes aquelles persones interessades en les problemàtiques del paisatge pirinenc.
Activitat reconeguda com a Formació Permanent del Professorat pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Per tenir dret al certificat caldrà assistir com a mínim al 80% de les hores del curs i obtenir la valoració positiva del personal formador quant a l’aprofitament de l’activitat per part de cadascuna de les persones assistents.

Professorat
Pertany als camps de l’Arqueologia, la Botànica i la Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona (Grup de Recerca en Àrees de Muntanya i pa.

Lloc de celebració
La seu és el Centre d’Art i Natura de Farrera, on es pot allotjar l’alumnat i on tindrà lloc la sessió inaugural. Les altres quatre sessions es desenvoluparan sobre el terreny.
Inscripcions: preu, termini i lloc
El preu de la matrícula del curs és de 150€ (estudiants 75€). Per a residents al Pallars, en cas que no es pugui assistir tots els dies, el preu serà de 20€ per jornada. Qui vulgui gaudir d’allotjament, pot disposar d’habitació amb dret a cuina (+130€) o bé contractar règim de pensió completa (des del sopar del primer dia fins al dinar de l´últim, inclosos els pícnics, + 265 €). El termini d’inscripció és obert fins al dia 5/07/2020. Les inscripcions s’han de formalitzar trametent la butlleta d’inscripció juntament amb el resguard d’ingrés al compte de “la Caixa” ES07 2100 0228 4102 0003 9939 a Lluís Llobet: artinatura@farreracan.cat o bé tel 973622106.

Programa                                                                                                                                                            D’aquí a pocs dies es penjarà però serà molt semblant al de l’any passat. Places limitades

Materials                                                                                                                                                                  Bon calçat i impermeable lleuger, barret i màniga llarga si et vols protegir del sol. Només es preveu una sessió en aula durant la conferència inaugural: caldrà màscara només per aquesta sessió.

 

2 comentaris a “Curs d’Evolució del Paisatge, per GRAMP-UAB, del 13 al 17 de juliol”

 1. Hola,
  Vaig fer aquest curs fa dos estius, al 18. M’agradaria saber si les sortides són les mateixes o han variat, així com qui imparteix el curs.
  Gràcies

  Respon
  • Hola Enriqueta,
   em sap greu però és el mateix equip d’investigadors de la UAB i segurament hi pot haver una sortida diferent però la resta crec que seran fa o no fa les mateixes!
   Et va sortir bé crowfunding pel llibre d’artista?
   Abraçada,
   Lluís

   Respon

Deixa un comentari