Noves beques intercanvi “Estades Internacionals de Creació Contemporània 2021”

S’obre la convocatòria per a dues beques intercanvi entre el Centre d’Art i Natura i dos espais de creació europeus per a creadors i creadores de les comarques de ponent i Alt Pirineu (residents a la demarcació de Lleida): La Chambre d’Eau (Le Favril, França) per a arts visuals, i Ufa-Fabrik (Berlin, Alemanya) per a arts escèniques.
Les dates d’estada a la residència d’artistes francesa són a l’octubre. Les dates per a la residència alemana són del 27 de setembre al 23 d’octubre.

 

Presentació

El programa de Les Estades Internacionals per a la Creació Contemporània (EICC en endavant) té com a objectiu possibilitar a artistes nascuts o residents a la demarcació de Lleida el desenvolupament de projectes artístics en altres centres d’art i cultura contemporània d’àmbit internacional, específicament europeu, així com acollir residències d’artistes d’altres països al Centre d’Art i Natura de Farrera. 

Amb aquest programa d’estades, que s’inicia aquest 2021, es vol donar suport a creadors del context lleidatà, a la seva internacionalització i professionalització, oferint-los una oportunitat d’aprenentatge de noves metodologies i tècniques, així com d’ampliació de la seva xarxa de contactes amb agents exteriors. D’altra banda, també ha de servir de pont per acollir pràctiques de creadors d’altres procedències per enriquir el context artístic local i enfortir les relacions de cooperació cultural entre institucions artístiques a escala europea. 

La mobilitat dels creadors/es és una eina bàsica per a la formació i desenvolupament dels llenguatges artístics. La mobilitat creativa implica evolució i revolució. 

Aquests intercanvis es realitzen habitualment gràcies a acords amb centres internacionals d’art i cultura contemporània de diferents tipus, i les residències tenen una durada d’un mes, que inclouen un allotjament, una dotació per a transport, manutenció i producció, i la possibilitat de realitzar una presentació pública del projecte desenvolupat, al lloc d’acollida i/o al d’origen. 

Per a més informació detallada consulteu les bases. 

 

RESOLUCIÓ

Els guanyadors de les Beques EICC 2021, han estat:

1. Per l’estada al Centre UFA Fabrik Berlin 2021, el jurat ha seleccionat a Núria Saura Freixes per la seva proposta “Gegen” consistent en un treball performatiu sobre el fet de caminar, amb la voluntat de realitzar una documentaci.́ visual i performativa del seu recorregut per terra des de Heidelberg (on resideix actualment) fins a Berlin, per tal de fer la residència, i després fins a Farrera, per tal de poder-la compartir, passant per Lleida i Barcelona. El jurat ha considerat que és un projecte amb un potencial interessant per generar el film curt que proposa l’artista des d’una reflexió sobre el fet de caminar tenint en compte la situació de pandèmia i les restriccions de mobilitat recents que ha patit la societat per aquesta causa.

2. Per l’estada al Centre La Chambre d’Eau 2021, el jurat ha seleccionat a Carles Llonch Molina per la seva proposta “Notícies del passat futur” en la que es valora la seva proposta de treballar des de la imaginació especulativa del futur, tenint en compte el context actual de crisi ecològica, aix.í com el propòsit d’establir un discurs crític al voltant del paisatge i la relació entre els assentaments humans i el seu entorn.

S’ha tingut en compte la coherència amb aquesta proposta de projectes fotogràfics anteriors com “Cabanyal Views,2020” o “Tant com m’estime la terra, 2021”.

16 de Juliol de 2021

Convoca:

Amb el suport de: