Beques

BEQUES ART I NATURA A LA CREACIÓ 2020:

ELS GUANYADORS DE LES BEQUES 2020:

Coco Moya (Xixón, 1982) amb el projecte De geomancia sonora o el paisaje como partitura

Míriam Isasi (Gasteiz, 1981) amb el projecte Estrato Líquido

Realitzaran la seva estada al CAN entre el 16 de setembre i el 15 de novembre. Felicitats!

El Centre d’Art la Panera convoca anualment les Beques Art i Natura a la Creació, en col•laboració amb el Centre d’Art i Natura de Farrera, el Centro de Arte y Naturaleza d’Osca, el Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí i la Fundación Cerezales Antonino y Cinia de Cerezales del Condado, per tal de promoure la investigació i la creació en el camp de les arts visuals.
Els dos projectes guanyadors gaudiran de dos mesos d’estada en el Centre d’Art i Natura de Farrera, més 4000 euros de suport a la producció per cadascú. El termini de presentació d’originals que concursen a les Beques Art i Natura a la Creació finalitza el 31 de juliol de 2020 a les 14 h. El veredicte es farà públic el dia 24 d’agost. Els projectes guanyadors de les beques Art i Natura a la Creació seran presentats a Farrera dins l’any de la convocatòria i, en els anys consecutius, al Centre d’Art la Panera.

IMPORTANT:
Ateses les circumstàncies d’excepcionalitat i les limitacions d’atenció presencial a l’Oficina municipal d’Atenció ciutadana (OMAC) de l’Ajuntament de Lleida causades per la crisi de la COVID-19, ES RECOMANA que, enguany, la presentació d’originals que optin a la Beca SIGUI PREFERENTMENT per CORREU POSTAL a l’adreça de l’OMAC, Rambla Ferran n.32, 25007 Lleida dins del termini establert i atenent les indicacions corresponents recollides en la convocatòria respectiva, atès que el lliurament presencial només serà possible amb cita prèvia, que caldrà assegurar amb molta antelació perquè el número de torns és limitat. En el cas d’enviaments internacionals, es pot enviar el projecte a l’adreça de correu electrònic següent: educaciolapanera@paeria.cat 

Jurat:
Pere Bascones, president de l’Associació d’Amics del Centre d’Art i Natura de Farrera; Gemma Carbó, directora del Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí; Cèlia del Diego, directora del Centre d’Art la Panera de Lleida, Juan Guardiola, director del Centro de Arte y Naturaleza d’Osca i Alfredo Puente, curador de la Fundación Cerezales Antonino y Cinia.

Descarrega la convocatòria

Presentació

Beques Art i Natura a la Creació

El Centre d’Art i Natura de Farrera, conjuntament amb el Centre d’Art La Panera de Lleida convoquen des de 2016 les beques Art i Natura a la Creació destinades a artistes visuals d’arreu del món, per a realitzar dues estades de treball al CAN de dos mesos cadascuna. L’objectiu és desenvolupar individualment un projecte vinculat al territori d’alta muntanya sigui amb el seu patrimoni cultural, natural, la seva gent, la seva geografia…

Les estades de dos mesos dels guanyadors es pacten amb l’administració del CAN . Trobareu tota la informació a les Bases de la convocatòria. I recordeu que el termini de presentació de les candidatures és el dia 31 de jujiol a les 14h.

 

 

ELS GUANYADORS 2020:

 • Coco Moya  (Xixón, 1982) 
 • Míriam Isasi  (Gasteiz, 1981) 

Històric de convocatòries:

Guanyadors de la Convocatòria

2019

 • Francisco Navarrete Sitjà (1986, Xile) i
 • Isabel Barios Ibars (1991, Lleida)

2018: 

 • Marco Noris
  (Bèrgam, Itàlia, 1971) 
 • Olga Olivera
  (Lleida, Cat, 1972).

Guanyadors de la Convocatòria 2017: 

 • Estíbaliz Sádaba 
 • Joan Pallé

Guanyadors de la convocatòria 2016: 

 • Martín Llavaneras 
 • Eulàlia Valldosera

Beca en col·laboració amb:

Beques anteriors:

Fins el 2015 el CAN va convocar fins a set edicions de les beques a la Creació i a la Recerca, i dues edicions de la d’ Arts del Moviment.

– A la Creació: a creadors de qualsevol disciplina artística. Individual, un mes. Projectes vinculats a l’entorn d’alta muntanya.

– A la Recerca: a investigadors de qualsevol àmbit de les ciències naturals i socials. Individual, un mes. Projectes vinculats a l’entorn d’alta muntanya.

– A les Arts del Moviment: coreògrafs i ballarins creadors. Individual (un mes) o en parella (15 dies). Espai Dansa i Natura de Burg com a lloc de treball.

– Resolució 2015: a la Creació: Meritxell Romanos amb “Laniakea”. a la Recerca: Maria Belenguer amb “Densitats d’avets a la Coma”.

a les Arts del Moviment: el trio Marta Gàlvez, Edith Buttingsrud i Judith Nagel amb “Gaps”.

– Resolucions de les Convocatòries 2014: a la Creació: Àngels Viladomiu amb “Plantes rares”.

a la Recerca: Meritxell Campos amb “Il·lustració científica de la flora neòfita de la Coma de Burg”.

a les Arts del Moviment!: Lera Delp i Elisenda Fontarnau amb “Inventari”.