Se encuentra usted aquí

List of events, courses and seminars

BACHIANA A FARRERA, Bach i Natura

11 Agosto 2019

2a edició de la Bachiana a Farrera. Una jornada dedicada a la música de Johan Sebastian Bach i a la relació d'aquesta amb la Natura. En aquesta segona edició el trio Camerata Égara, encapçalat per Jordi Reguant, juntament amb Alba Valero i Maria Sànchez, en seran els intèrprets. Després d'un Col·loqui amb tast musical amb la participació de Xavier Perarnau i els propis músics (2/4 de 7h a l'era de la Bastida o a l'Espai Pau Alemany del CAN, depenent del temps), es farà un concert a l'església de St. Roc que hem titulat "Bach en família: J.S.Bach i fills" (2/4 de 8h).

Presentació de PELL, fotografies de Joan Ganyet

10 Agosto 2019

Convidem als amants de la fotografia, la pintura o la poesia visual a la presentació del llibre, PELL, un treball fotogràfic de Joan Ganyet (La Seu d'Urgell, 1946). En Joan és un arquitecte que la major part de la seva vida s'ha dedicat a la política municipal de la Seu d'Urgell. Des de l'inici de l'era democràtica que ha estat al capdavant de la transformació de la capital de muntanya passant més tard per àrees de responsabilitat en Arquitectura i Paisatge durant el tripartit.

Arquitectura del Paisatge en l'escenari emergent de Canvi Climàtic, per Josep Bunyesc, Pepa Moran, Àngels Castellarnau i Jordi Oliveres

Status:

De 12 Julio 2019 hasta 14 Julio 2019

Tipo:

Aquest curs és fonamentalment tècnic i va dirigit a arquitectes, estudiants, constructors i a totes aquelles persones interessades amb els mètodes constructius que tenen en compte la sostenibilitat energètica, la qualitat dels habitacles, els materials naturals i la seva adaptació al paisatge. 

Enguany es tractarà l'ARQUITECTURA DEL PAISATGE EN L'ESCENARI EMERGENT DE CANVI CLIMÀTIC. Els reponsables especialistes seran en Josep Bunyesc acompanyat de Pepa Moran, Àngels Castellarnau i Jordi Oliveres.

PROGRAMA I CALENDARI:

- Divendres tarda: sistema climàtic

26è Seminari de Traducció Poètica de Farrera: Occità/Català

De 18 Junio 2019 hasta 22 Junio 2019

Enguany, la llengua convidada serà l’occitana. Hi prendran part els poetes occitans Xavier Gutiérrez Riu i Rodin Kaufmann, de qui es traduiran al català els poemes proposats pels mateixos autors durant diferents sessions de treball. A més dels dos poetes convidats, també hi haurà un parell de traductors del català a l’occità i viceversa, Manèl Zabala i Montse Pedarròs, i els poetes catalans Azucena Moya, August Bover, Ivette Nadal, Antoni Rossell, Joan Carles Ortega i Xavier Serrahima.

POESIA ALS PARCS amb Enric Casasses, Meritxell Nus i Ivan Garriga

De 15 Junio 2019 hasta 16 Junio 2019

Poesia als Parcs és un festival de poesia que es celebra en molts dels espais naturals de Catalunya. Al Parc Natural de l'Alt Pirineu el festival es realitza al Centre d'Art i Natura de Farrera des de 2011. Al CAN estem contents d'arribar a una nova edició, a un nou juny poètic i creiem que el programa és molt atractiu.

FESTA DE LO CIRERAL 2019!

Status:

De 11 Mayo 2019 hasta 12 Mayo 2019

La Festa de lo Cireral és la trobada anual de l'associació d'Amics del Centre d'Art i Natura de farrera, l'entitat gestora del CAN. És una celebració de la primavera que té la voluntat de coincidir amb la floració dels cirerers de la vall (amb no gaire punteria!). 

II Jornades de Recerca del Parc Natural de l'Alt Pirineu

Status:

De 02 Mayo 2019 hasta 04 Mayo 2019

Tipo:

Dijous 2 i divendres 3 de maig es realitzaran les segones Jornades de Recerca del Parc Natural de l'Alt Pirineu a la Solana de Burg en col·laboració amb el Centre d'Art i Natura. Una trentena de ponents presentaran les recerques que s'han fet durant la passada dècada fins l'actualitat en l'àmbit del Parc. Dominaran les intervencions biològiques (flora i fauna) però també n'hi haurà de gaire geològic, arqueològic, toponímic i geogràfic. A l'apartat, Website, trobareu un enllaç amb el programa complet i full d'inscripcions. 

6È APLEC SAÓ: Arts i Natura a l'Alt Pirineu

13 Octubre 2018

Dissabte 13 d'octubre, a partir de les 11h comença l'APLEC SAÓ, un festival de petit format que promou les expressions artístiques en la natura, també anomenat art ambiental. Enguany els tres artistes convidats són Carl Hurtin, multidisciplinar i occità (França), Ivan Garriga, músic violinista alt pirinenc (La Seu d'Urgell), i Anna Rubio, l'artista del moviment també alt pirinenca (Farrera). Tant l'Ivan com l'Anna es faran acompanyar per Montse Àlvarez i Arnau Obiols, respectivament.

IV TALLER D'ESCRIPTURA I NATURA, amb Raquel Picolo

De 15 Septiembre 2018 hasta 16 Septiembre 2018

Tipo:

Objectius:
Escoltar les paraules i les frases de la natura, com ressonen dintre teu i com les respons.
Analitzar i comentar les diferents presències de la natura en diverses obres literàries.
Escriure textos on la natura tingui un paper important.

Contingut:
Relació escriptor-natura.
L’escriptor romàntic i l’escriptor científic.
Els elements naturals com a materials literaris.

Conferència sobre el llibre: Indrets d'una guerra, pel seu autor Manel Gimeno

16 Agosto 2018

Estem parlant de la presentació d'un llibre sobre la guerra i el front als Pallars. Però quan l'autor és Manel Gimeno, la presentació serà conferència (magistral) sobre el pas de la guerra als dos Pallars. Esperem comptar amb la presència d'alguna criatura de l'any 1936 que puguin parlar de memòria. Un exercici amb un dèficit directament proporcional a la qualitat de la democràcia espanyola dels darrers, ja! quaranta anys...

Us hi esperem a l'espai Pau Alemany del CAN.

BACH i NATURA: col·loqui i concert: Suites per a violoncel 2 i 3, per Gabrielle Deakin

11 Agosto 2018

Aquesta primera Bachiana de Farrera constarà d'un col·loqui de tarda, a les 19h i d'un concert al vespre, a les 22h.

El col·loqui vol relacionar els fractals amb la natura i amb la música, especialment amb la de Bach. Els participants seran el matemàtic Francesc Mañosas, el professor d'art Josep Mañà, la intèrpret Gabrielle Deakin i el filòsof Xavier Perarnau.

Grabado, Paisaje y Espontaneidad, con Danielle Creenaune (internacional)

Status:

De 23 Julio 2018 hasta 27 Julio 2018

Tipo:

En Grabado disponemos de muchas técnicas innovadoras y en este curso se explora el aprendizaje en algunas de estas técnicas. Inspirándonos en el paisaje único de Farrera, aprovechando este lugar especial para aprender y trasmitir ideas de manera natural y espontanea a través del grabado. El curso va destinado a personas creativas, con o sin conocimientos previos, así como a artistas plásticos motivados por conocer las técnicas nuevas de estampación.

Arquitectura Bio-Climàtica en Àrees de Muntanya, per Josep Bunyesc

Status:

De 20 Julio 2018 hasta 22 Julio 2018

Tipo:

Aquest curs és fonamentalment tècnic i va dirigit a arquitectes, estudiants, constructors i a totes aquelles persones interessades amb els mètodes constructius que tenen en compte la sostenibilitat energètica, la qualitat dels habitacles i els materials naturals. D'aquí a pocs dies penjarem el programa del curs.

Taller de dibuix lisèrgic, presentació final de Joan Pallé (beca Art i Natura 2017)

22 Junio 2018

La Beca Art i Natura a la Creació es convoca anualment. El Centre d'Art La Panera de Lleida conjuntament amb el Centre d'Art i Natura de Farrera, patrocinats pel Departament de Cultura, col·laboren des de 2016 a través d'aquesta convocatòria. El 2017 els guanyadors han estat l'artista visual basca, Estíbaliz Sádaba, i l'artista català de les terres de ponent, Joan Pallé.

POESIA ALS PARCS amb Sònia Moll, Laia Carbonell i l'acordió de Roser Gabriel

De 16 Junio 2018 hasta 17 Junio 2018

Nova edició de POESIA ALS PARCS, un programa original de la Diputació de Barcelona en col·laboració amb la Institució de les Lletres Catalanes, que s'ha escampat fins al Parc Natural de l'Alt Pirineu! Enguany celebrarem el petit festival poètic el cap de setmana 16/17 de juny.

El Centre d'Art i Natura acull i co-organitza Poesia als Parcs a Farrera des del 2011. La iniciativa sorgeix dels activistes culturals, Carles Hac Mor i Ester Xargay, que ho van iniciar al 2005; ara és Tramoia Produccions Culturals, amb Clara Saperas al capdavant, qui ho continua.

TRADICIÓ, NATURA i ART. 3es jornades d'Art, Natura i Espiritualitat

De 19 Mayo 2018 hasta 20 Mayo 2018

Tipo:

La Natura és la part propera del Cosmos que ens acull i del qual en formem part, és la manifestació més pregona de la vida i d'allò que li dóna alè, és un inesgotable símbol i desplegament d'essència i de sentit. La facultat simbòlica, genuïnament humana, troba en l'art un dels seus millors vehicles d'expressió i comprensió, i permet d'inscriure l'ésser i la consciència humana en una dimensió i realitat més gran i inabastable, absoluta i harmonitzadora, i ho fa per vies que depassen les limitacions de la raó.

Taller de fotografia: La Memòria i l'Oblit, amb Jordi Oliver

Status:

De 11 Mayo 2018 hasta 13 Mayo 2018

Tipo:

El fotògraf Jordi Oliver, amb el suport de Tati Finchi, tornen a organitzar un nou taller amb una temàtica universal, La Memòria i l'Oblit, també molt local en un territori de muntanya com el nostre.
El taller es celebrarà el segon cap de setmana de maig, de la tarda de divendres 11 al migdia de diumenge 13. El preu total amb matrícula, allotjament i tots els àpats fins diumenge a l'hora d'esmorzar, és de 250€.
Per a l'ingrés i altres detalls cal contactar amb jordi@jordioliver.com o bé al tel. 675708068.

Divendres Creatius amb l'actor Joel Pla, de Pirineus Creatius!

30 Marzo 2018

Des de la Seu d'Urgell, Joel Pla és un actor inquiet que juntament amb altres persones ha fundat una plataforma per a fomentar la creativitat: Pirineus Creatius.
El proper Divendres Creatiu de març, el dia 30, serà per a Joel Pla que presentarà aquest interessant projecte i alhora ens explicarà la seva trajectòria com a actor a l'alta muntanya.
Us hi esperem!

Presentació de Yi-Chi Tsai, artista visual de Taiwan

30 Diciembre 2017

Després del mes de desembre en residència a Farrera, l'artista taiwanesa Yi-Chi Tsai presenta la seva obra creada al Pirineu. A banda d'un vídeo introductori, Yi-Chi ha dibuixat i puntat sobre paper figures antropomòrfiques que es camuflen entre la molsa i la vegetació. A continuació reproduïm el text poètic que introdueix la seva obra:

MOSS PORTRAIT
RETRAT DE MOLSA

Rain dissolve the white on surface. in naked of mountains, trees, grasses, wood, mosses.
La pluja dissol la superfície blanca. despulla muntanyes, arbres, herbes, boscos, molses.

Presentació a Arts Santa Mònica de BCN del nou llibre i de l'expo on-line del FiR

27 Diciembre 2017

El programa europeu Frontiers in Retreat arriba a la seva fi amb la presentació de dos productes culturals: el llibre LA CRISI ECOLÒGICA I EL LLENGUATGE ARTÍSTIC. Mirada local (des de l'Alt Pirineu Català) a un problema global; i l'exposició on-line EDGE EFFECTS. Moviments naturals a la vora de Farrera.

"El silenci de les coses", taller de fotografia de Jordi Oliver

De 08 Diciembre 2017 hasta 10 Diciembre 2017

Si un fotògraf transmet solitud i silenci en la seva obra és el txec Josef Sudek. A partir d'ell i dels ingredients del propi paisatge d'alta muntanya de Farrera, Jordi Oliver, amb el suport infatigable de Tati Finchi, conduirà el taller de fotografia des de divendres 8 de desembre al vespre fins diumenge 10 al migdia. Per a més informació contacteu directament amb el Jordi a través del seu correu-e: jordi@jordioliver.com ; o bé el telèfon: 675708068.

MONSTERS, alumnes de teatre de Sort dirigits per Miscellaneous Productions (Canadà)

25 Noviembre 2017

L'espectacle MONSTERS serà la culminació d'una col·laboració internacional entre la institució d'arts escèniques Miscellaneous Produccions de Vancouver (BC, Canadà) i els alumnes de teatre de l'Institut Hug Roger III de Sort, el dissabte 25 de novembre, a les 7 de la tarda.

Plantes aromàtiques i medicinals del nostre entorn, amb Anna Salvat

Status:

De 23 Septiembre 2017 hasta 24 Septiembre 2017

Tipo:

Aquesta nova edició del taller de l'Anna Salvat tractarà els usos medicinals de les plantes ja sigui com a fitoteràpia, cosmètica o productes per a la llar.
S'aprendrà a conèixer i a utilitzar les plantes que ens envolten. Es farà un passeig on es recol·lectaran les plantes que posteriorment ens facilitaran l'elaboració de pomades i cremes, olis, tintures...
El programa s'adaptarà als interessos dels inscrits.

III TALLER D'ESCRIPTURA I NATURA, amb Raquel Picolo

Status:

De 16 Septiembre 2017 hasta 17 Septiembre 2017

Tipo:

Objectius:
Escoltar les paraules i les frases de la natura, com ressonen dintre teu i com les respons.
Analitzar i comentar les diferents presències de la natura en diverses obres literàries.
Escriure textos on la natura tingui un paper important.

Contingut:
Relació escriptor-natura.
L’escriptor romàntic i l’escriptor científic.
Els elements naturals com a materials literaris.

Cicle Audiovisual de Farrera: Ciència i Il·lustració, amb Carles Puche

30 Agosto 2017

Darrera sessió del Cicle Audiovisual de Farrera 2017: aprofitant la 12ena edició del Curs d'Il·lustració, Científica el professor i ànima del curs Carles Puche, ens presentarà tres curts-metratges. El primer és sobre una figura fonamental en l'estudi de les cèl·lules, la botànica nord-americana Lynn Margulis (Chicago 1938-2011) amb "In the search of truth" (10'), que ens introduirà els dos següents de la vetllada.

Presentació del llibre Visions del Pirineus, de Teresa M. Sala

26 Agosto 2017

Aquest dissabte 26 d'agost, a les 19h, es presentarà el nou llibre: Visions dels Pirineus per part de la seva autora Teresa M. Sala. Visions dels Pirineus inicia la col·lecció Quaderns d’Art i Natura amb un recorregut que arrela en la Renaixença i creix durant el Modernisme, moment en què s’origina un determinat relat sobre el territori que té ingredients de descoberta, d’estudi científic i de valoració patrimonial, però sobretot de ruta excursionista.

Cicle Audiovisual de Farrera: darrers vídeos d'Eulàlia Valldosera

23 Agosto 2017

Dins el Cicle Audiovisual de Farrera aquest dimecres 23 d'agost, a les 22h, l'artista visual Eulàlia Valldosera (Vilafranca, 1963), presentarà la seva darrera obra vídeo-gràfica on l'entorn natural de Farrera hi ha tingut un paper significatiu. A Plastic Mantra (20') la major part de les imatges s'han filmat a l'illa de Capri, Itàlia, i només alguns efectes sobre l'aigua dolça són farrerencs.

Grabado, Espontaneidad, Paisaje, con Danielle Creenaune (internacional)

Status:

De 10 Julio 2017 hasta 14 Julio 2017

Tipo:

En Grabado disponemos de muchas técnicas innovadoras y en este curso se explora el aprendizaje en algunas de estas técnicas. Inspirándonos en el paisaje único de Farrera, aprovecharemos este lugar especial para aprender y trasmitir ideas de manera natural y espontanea a traves del grabado. Curso destinado a personas creativas, con o sin conocimientos previos, especialmente indicado para artistas plásticos motivados por conocer las tecnicas nuevas de estampación.

POESIA ALS PARCS amb Míriam Cano i Carles Rebassa, i percussió d'Arnau Obiols

De 10 Junio 2017 hasta 11 Junio 2017

Nova edició de POESIA ALS PARCS, un programa original de la Diputació de Barcelona en col·laboració amb la Institució de les Lletres Catalanes, que s'ha escampat fins al Parc Natural de l'Alt Pirineu! Enguany el cap de setmana 10/11 de juny.

Divendres Creatiu! amb Guillem Ambròs

12 Mayo 2017

Aquest divendres 12 de maig, el pintor, grafista, muralista... en fi, l'artista visual Guillem Ambròs visita el Centre d'Art i Natura en motiu del Divendres creatiu! del mes de maig.
Viu i treballa a al Pallars Sobirà des de fa molts anys i va ser activista fundador de l'Espai Aleu juntament amb Thor Sanabria. ara està intal·lat a Mencui i divendres tindrem ocasió de veure la seva evolució. Amb ressons de Pop-Art, en Guillem ha intentat viure del disseny gràfic des del nostre territori de muntanya. Veurem quina és la seva actualitat.

Jesús F. Garcia, escultura i pintura al Divendres Creatiu!

07 Abril 2017

Nova temporada de Divendres Creatius! que inaugura aquest proper divendres l'escultor i pintor Jesús F. Garcia. Els darrers anys a Vilamur s'hi han anat instal·lant diversos creadors com la Gemma Corrales, que ja va protagonitzar un DC! Ara és el torn d'en Jesús que també va fer aquest itinerari. Us esperem divendres 7 d'abril, a les 19h, per a escoltar-lo, per a conèixer la seva obra, el seu recorregut i per a xerrar-hi una estona.

Cesca Gelabert als Divendres Creatius!

09 Diciembre 2016

Divendres Creatiu! de desembre: serà el divendres 9, a les 19h, i aquesta vegada serà la pintora i il·lustradora Cesca Gelabert de Farrera. després de molt resisitir-se finalment presenta la seva obra i experiència artística a la plataforma dels divendres creatius. A través d'algunes exposicions al Pallars Sobirà, recentment a Tornafort, li hem pogut conèixer la part de la seva obra més fàcil, més atractiva per a tots els públics, més amable...

Gemma Corrales, aquarel·lista, a Divendres Creatius!

11 Noviembre 2016

El proper divendres 11 de novembre, en el marc del programa DIVENDRES CREATIUS!, l'aquarel·lista Gemma Corrales, de Vilamur, presentarà la seva obra, ens parlarà del seu recorregut i dels seus interessos artístics. l'acte començarà a les 19h al Centre d'Art i Natura a l'Espai Pau Alemany.
Tothom hi està convidat.
En cas que algú volgués quedar-se a sopar ho hauria de dir com a tard dijous dia 10.

Taller de Gravat amb Tardor de fons, Danielle Creenaune

Status:

De 28 Octubre 2016 hasta 30 Octubre 2016

Tipo:

Aprofitant l’espectacle que ens ofereix el paisatge de Farrera a la tardor explorarem dues tècniques del gravat, el monotip I la punta seca.

El monotip es una tècnica particularment expressiva, experimental i útil per a explorar idees visuals, que permet que l'artista produeixi imatges ràpidament. En aquest curs coneixerem diverses tècniques, molt variades, per a crear monotips amb:
• mètode traçat
• mètode aditiu
• mètode substractiu
• l'ús de textures i superfícies distintes

Click in to the Nature! amb Jordi Oliver

Status:

De 04 Marzo 2016 hasta 06 Marzo 2016

Tipo:

Curs/taller de fotografia conduit per Jordi Oliver (més avall la seva web). Cada estació de l'any té les seves característiques de llum i de colors, cada estació el seu paisatge. El Jordi ensenya a mirar, a observar, a transvestir, a crear... la realitat és allà i no marxa, només es transforma lentament o ràpida. L'ull, la sensibilitat i tots els sentits són els que treballen.

DIVENDRES CREATIUS amb Valença Castells

04 Marzo 2016

Valença Castells i Marsol (Vilamolat de Mur, Pallars Jussà) és una jove dissenyadora formada a la Universitat de Barcelona i amb un post grau de disseny industrial a la Universidad Antonio de Nebrija de Madrid. Des dels 17 anys que treballa de freelance i que s'obre camí en l'art del disseny des d'un poblet del Pallars Jussà. Com sempre la seva presentació començarà a les 19h i acabarà amb una conversa amb ella. Si voleu veure obra seva: https://www.behance.net/valenca

La calma no és invasora, de Núria C. Bitria

30 Diciembre 2015

L'artista visual i fotògrafa, Núria C. Bitria, presenta el treball fotogràfic relatiu a la Beca a la Creació 2013. Sota el títol "La calma no és invasora" la Núria presentarà el seu treball sobre la llum de Farrera en les diverses estacions de l'any. Guanyadora de la beca 2013 la Núria és professora de l'Escola Massana de Barcelona i col·laboradora de la Cooperativa Teixidors de Terrassa de treball social i integració sociolaboral. Com a treball artístic destacat compte amb "Las raices del agua", fet a cavall dels Monegros (d'on és originària) i el Garraf.

24è Seminari de Traducció Poètica de Farrera Basc/Català

De 20 Noviembre 2015 hasta 23 Noviembre 2015

Tipo:

Dos poetes convidats en una llengua estrangera, en aquesta ocasió el basc i el poetes, Tere Irastortza i Karlos Linazasoro. Es fan dos grups de treball amb almenys dos traductors per grup especialitzats en aquella llengua estrangera al català. La resta són poetes catalans que participen en les solucions, les formes i les sonoritats finals. A la meitat de l'estada els grups canvien de poeta. La darrera nit, diumenge al vespre, en havent sopat es fa una lectura dels poemes traduïts. És el primer tast dels resultats del seminari.

Taller Escriptura i Natura

Status:

De 19 Septiembre 2015 hasta 20 Septiembre 2015

Tipo:

Curs d'escriptura creativa dirigit i organitzat per Raquel Picolo. El curs, amb una tipologia de taller, es centrarà amb la temàtica de la natura com a subjecte d'escriptura amb tota la seva amplitud. S'aprofitarà l'entorn de Farrera com a recurs amb passejades i observació específica de les darreres floracions i les fructificacions de finals d'estiu (potser bolets?). Es dirigeix a qualsevol públic iniciat en l'escriptura que vulgui aprofundir en aquesta pràctica creativa.

Inauguració de l'empaperada de l'ermita, projecte In Situ

29 Agosto 2015

Dissabte 29 d'agost es celebra la fi de l'empaperada de la Mare de Déu de la Serra. Els autors, Hélène Genvrin i Dario Zeruto estan feliços! Culmina una primera part del projecte amb una multitud de gent (60 persones) que de ben segur fa moltes dècades que no s'aplegaven al peu de l'ermita. Els artistes enceten els parlaments explicant el perquè de l'obra, què els ha motivat a tirar-la endavant, les dificultats que han tingut, què n'esperen i acaben amb els agraïments. El Dario improvisa, la Hélène ho du escrit.

30 anys de Pedra de Tartera

19 Agosto 2015

Enguany se celebren 30 anys de la primera novel·la de Maria Barbal, Pedra de Tartera. Finalment reconeguda internacionalment, Pedra de Tartera és una història local del Pallars Sobirà que ret homenatge a la memòria: memòria del segle XX, de les generacions de muntanya que van sobreviure a la guerra, de les dones que van ser pal de paller de moltes famílies, de l'emigració forçada per les circumstàncies però alhora alliberadora de les estretors socials del franquisme. Una història local, d'alta muntanya, però universal per la manera d'escriure de la seva autora.

MATER SALVATORIS estrena a l'Alt Pirineu del curt rodat a Farrera!!

14 Agosto 2015

Nova experiència visual viscuda des del seu rodatge per a molts farrerencs i pallaresos. Mater Salvatoris (Marc Barceló, 1992) és el primer treball d'aquest jove director que va trobar el suport del CAN, dels veïns de Farrera i de casa Manresà per a escenes interiors, per a poder fer possible el rodatge. Entre el 31 d'octubre i el 9 de novembre de 2014, un 25 joves emprenien, molts d'ells per primera vegada, l'aventura d'un rodatge professional.

Farrera. Un any de la vida (2002/03), de Marta Martínez Pifarré

12 Agosto 2015

Els dimecres d'agost ja fa anys que els dediquem a les arts audiovisuals. Vam començar amb Cinema a la Fresca, i ens pelàvem de fred. Vam continuar amb uns anys de Cinema Clàssic programats per l'especialista Alejandro Montiel, que van servir per aprendre molt sobre la història del cinema. Des de l'any passat el cicle l'anomenem: Audiovisuals de Farrera. L'objecte principal és passar vídeos o bé produïts durant aquests anys al Centre d'Art i Natura, o bé relacionats amb la cultura de muntanya i/o les persones que ens envolten.

Farrera. Un any de la vida (60 min.)

Presentació darrer llibre de Núria Garcia Quera

10 Agosto 2015

Entre els esdeveniments d'agost cada any hi ha alguna presentació de llibres relacionats amb l'Alt Pirineu i la seva cultura. Enguany es presenta la darrera novel·la de l'escriptora pallaresa Núria Garcia Quera, Passes de Tardor a l'Himàlaia. No solament per l'autora sinó també pel contingut creiem que serà una bona ocasió per descobrir altres cultures de muntanya i per conèixer l'escriptora de Tornafort.

ClownMUNICATE: curso de comunicación a través del Clown

Status:

De 13 Julio 2015 hasta 17 Julio 2015

Tipo:

El Gran Maestro del Clown, CLARET PAPIOL, aunque también actor y pedagogo, conducirá esta nueva oferta formativa del Centre d'Art i Natura de Farrera. A caballo de las técnicas de comunicación y de auto conocimiento, el CLOWN también es una actitud y una mirada irónica sobre nosotros mismos y el mundo que nos rodea. Este curso se dirige a las personas adultas que quieran conocerse mejor, aprender a percibir el otro y los demás, y a escuchar como mejor base para la estrategia comunicativa.

Curso Internacional de Grabado, Paisaje y Espontaneidad

Status:

De 28 Junio 2015 hasta 02 Julio 2015

Dirigido a personas creativas con o sin conocimientos previos. De interés para artistas plásticos y visuales con ganas de conocer nuevas técnicas de estampación. En Grabado se disponen de muchas técnicas innovadoras, y durante este curso se va a explorar el aprendizaje con algunas de ellas. Inspirados en el paisaje singular de Farrera, se aprovechará el lugar para aprender a transmitir ideas de una forma natural y espontanea a través del grabado. Durante el curso se van a utilizar distintas lenguas en función del grupo: catalán, castellano e inglés.

"Stella Cadente", de Lluís Miñarro, presentat per ell mateix

02 Mayo 2015

Direcció: Lluís Miñarro
Repartiment: Alex Brendemühl, Lola Dueñas, Lorenzo Balducci, Bárbara Lennie, Francesc Garrido, Alex Batllori y Francesc Orella
Nacionalitat: Catalunya, any 2014, data d'estrena: 30-05-2014
Duració: 105 min.
Gènere: Drama
Color o en B/N: Color
Guió: Lluís Miñarro i Sergi Belbel
Fotografía: Jimmy Gimferrer

Divendres Creatius! amb Meritxell Nus

01 Mayo 2015

Divendres 1 de maig encetem nova temporada de Divendres Creatius!
Amb la proximitat de St. Jordi hem pensat que ja era hora de presentar un creador, creadora en aquest cas, literari. La convidada serà la poeta i escriptora d'Estac, Meritxell Nus. Durant l'acte (19h) la Meritxell explicarà per què escriu, el que ha publicat, allò en què treballa actualment i podrem preguntar-li personalment tot allò que ens crida l'atenció de la seva obra. Hi esteu tots convidats!

Pau Alemany: 7+7+7, anys, mesos i dies en el record

De 25 Abril 2015 hasta 26 Abril 2015

La setmana del 25 d'abril hauran passat 7 anys, 7 mesos i 7 dies, des que en Pau Alemany ens va deixar en l'equinocci de tardor de 2017. Per a recordar-lo compartidament amb la família i els amics no cal esperar cap data rodona, i tractant-se del Pau, encara menys! Original i inconformiste, al Pau li atreia la numerologia i l'estimulava la simbologia que envolta la cultura humana. Amb aquest 7+7+7 li fem l'ullet des de Farrera, des d'Alendo, tot recordant-lo a ell i a la seva obra.

Taller de Teatre de Consciència

Status:

De 30 Marzo 2015 hasta 01 Abril 2015

Tipo:

El Taller de teatre de consciència i educació
emocional al Centre d’Art i Natura de
Farrera combinarà les pràctiques teatrals
amb una breu part teòrica per a poder
aprofundir millor en els aprenentatges
propis de l’educació emocional.
Es tracta d’un taller experiencial per
connectar amb les nostres emocions,
reconèixer-les i entendre la millor forma de
gestionar-les per aconseguir el nostre
benestar i el de les nostres relacions
personals.
El taller es dirigeix a qualsevol persona

Curs de talla en fusta, per Txordi Ricart, CANVI DE DATES!!

Status:

De 16 Diciembre 2014 hasta 18 Diciembre 2014

Tipo:

Curs adreçat a totes aquelles persones interessades en el món de la talla en fusta. Amb un plantejament eminentment pràctic, reforçat amb breus sessions teòriques, pretén donar les bases de coneixement i les tècniques bàsiques per tal de introduir-nos en el món de la talla i de la creació artística en fusta.

XXIIIè Seminari de Traducció Poètica de Farrera rus/català

De 14 Noviembre 2014 hasta 17 Noviembre 2014

Nova edició del Seminari de Traducció poètica de Farrera, i ja en són 23!! Enguany la llengua convidada és el rus i els poetes protagonistes IRINA IERMAKOVA I MAXIM AMELIN. Si us ve de gust tota la informació sobre els poetes i els altres participants, entreu a la web de la Institució de les Lletres Catalanes: http://www.lletrescatalanes.cat/ca/lletres-2-0/noticies/item/651-xxiii-s...

Divendres Creatiu amb Oriol Riart, documentalista

07 Noviembre 2014

El divendres 7 de novembre serà el torn del documentalista aneuenc Oriol Riart. Aprofitant el rodatge aquests dies del curtmetratge Mater Salvatoris d'un grup de joves cineastes de l'Escac, dirigits per Marc Barceló, l'Oriol presentarà la feina feta i la seva metodologia per a dur a audiovisual la recerca històrica. Com a exemple passarà el seu treball més significatiu, Valadredo, que explica la batalla del mateix nom, succeïda al 1938 molt a prop de Farrera. Serà a les 19h.

La incubadora de Farrera: La crisi ecològica i el llenguatge artístic.

De 11 Octubre 2014 hasta 13 Octubre 2014

Programa europeu FRONTIERS IN RETREAT Aproximacions multidisciplinars a l’Ecologia en l’Art Contemporani

La incubadora de Farrera: La crisi ecològica i el llenguatge artístic. Mirada local (des de l’Alt Pirineu català) a un problema global.

Més informació a: http://www.farreracan.cat/sao/incubadora-farrera-crisi-ecologica-i-lleng...

espectacle: COLORS de Teatre Tot Terreny

15 Agosto 2014

Colors és un espectacle per a tots els públics. La companyia Teatre Tot Terreny dirigida per Quimet Pla i Núria Solina ha begut de l'escola Comediants. Els joves actors, Marc, Carla i Diana, tenen un recorregut formidable malgrat la seva joventud, i el noi també com a músic. Colors dura una hora. L'excel·lent sonoritat i recolliment que ofereix St. Roc de Farrera permet gaudir dels espectacles com enloc. Us esperem a 3/4 de 8 del vespre del dia de Sta Maria (15) i als demés actes de Festa Major!

Reconèixer Borrell, presentat per Aleix Gallardet

13 Agosto 2014

Reconèixer Borrell retrata la trajectòria artística durant més de 6 dècades del pintor abstracte Alfons Borrell (Barcelona 1931). A través de les paraules de l'artista i del testimoni de crítics i amics ens endinsem en la seva personalitat i idees sobre l'activitat creadora des dels seus inicis, el 1950 sota el mestratge d'Hermen Anglada Camarasa, fins a l'actualitat. 

Reconèixer Borrell és una producció de Pirinaigua Audiovisuals amb coproducció de Televisió de Catalunya

DIVENDRES CREATIUS amb Anna Rubio

04 Julio 2014

Aquest Divendres Creatiu de juliol es posa al servei de la ballarina Anna Rubio. Veïna de Farrera des de fa uns anys, aquest emplaçament d'alta muntanya li va com anell al dit per la seva especialitat: la dansa en la natura. Des de ben petita que va començar a ballar i amb els anys ha anat desenvolupant habilitats que van més enllà de la dansa: la coreografia i la gestió. La seva creativitat i interpretació la porta a crear composicions absolutament integrades a l'espai natural o experior decidit per a cada ocasió.

Curso Internacional de Grabado, Paisaje y Espontaneidad

Status:

De 30 Junio 2014 hasta 04 Julio 2014

Tipo:

Dirigido a personas creativas con o sin conocimientos previos. De interés para artistas plásticos y visuales con ganas de conocer nuevas técnicas de estampación. En Grabado se disponen de muchas técnicas innovadoras,  y durante este curso se va a explorar el aprendizaje con algunas de ellas. Inspirados en el paisaje singular de Farrera, se aprovechará el lugar para aprender a transmitir ideas de una forma natural y espontanea a través del grabado. Durante el curs se van a utilizarar distintas lenguas en función del grupo: catalán, castellano e inglés.

Poesia als Parcs (4ª edició)

De 14 Junio 2014 hasta 15 Junio 2014

Un any més arriba la poesia a l'aire lliure! Recital i passejada poètica, com és tradicional, amb nous poetes convidats: Rosa Fabregat i Pere Pena, de Lleida, i Gaylord Brewer, dels EEUU, fent estada al CAN. Dissabte 14 de Juny, a les 19h, hi haurà el recital poètic a l'era de la Bastida. A la nit, el violinista danès, Christian Risgaard, oferirà un concert a l'església de St. Roc de Farrera a les 22:30h. Diumenge 15, a les 12h, es farà la passejada cap a l'ermita de Sta.

"La revolució de les energies renovables", xerrada i documental

07 Junio 2014

Dissabte 7 de juny, a les 18:30h, el soci fundador d'Ecotècnia, Ermen Llobet, presentarà el documental "La 4ª revolució: cap una autonomia energètica" (75'). L'acte començarà amb una xerrada sobre la revolució de les energies alternatives per a posar en context el documental que es passarà a les 19h. Al final s'obrirà un col·loqui acompanyat de Montsec blanc dels Costers del Segre.

Divendres Creatius

06 Junio 2014

Divendres Creatiu amb la presentació del treball de Thor Sanàbria, director del certàment DoctorX Pirineus i polifacètic artista en disciplines com el disseny gràfic, el muralisme o el vídeo. El seu caràcter rebel i l'originalitat de les seves propostes el converteix en un dels grans valors de la creativitat a l'Alt Pirineu.

DIVENDRES CREATIUS amb Cinta Ramos Pallarès

02 Mayo 2014

A les 19h del primer divendres de maig (2), la il·lustradora, Cinta Ramos (Roquetes, Baix Ebre), Instal·lada a Lleret, a la Vall de Cardós, des fa força anys, ens presentarà els seus nous projectes.  La idea és que després de l'exposició s'estableixi un diàleg entre el públic i la Cinta amb l'objectiu de reflexionar sobre els seus projectes, sobre el món de la il·lustració avui, però també sobre la creació en general!

Divendres Creatius

04 Abril 2014

Iniciem la temporada dels DIVENDRES CREATIUS el proper 4 d'abril amb el fotògraf Pepe Camps (Cervera, 1977). Ens presentarà els projectes en que està treballant i aquells que té en ment. 

La presentació començarà a les 19h i la idea és que després de l'exposició s'estableixi un diàleg entre el públic i el Pepe de cara a reflexionar sobre els seus projectes però també sobre la creació en general!

El Riu de les Dones es presenta a Sort: biblioteca, dia 21 desembre a les 18h

21 Diciembre 2013

Jordi Suñé, autor de El Riu de les Dones, presentarà el llibre fruit de la seva estada a Farrera com a guanyador de la beca CAN a la recerca 2011. 24 converses amb padrines de poblets del voltant de l'Alt Pirineu són la base dels continguts del llibre que amb molta cura en Jordi ha endreçat per temàtiques.

Taller de Composició Fotogràfica

De 26 Octubre 2013 hasta 27 Octubre 2013

Tipo:

El taller s'adreça a qualsevol persona amant de la fotografia i de la natura. La tardor a l'Alt Pirineu és una explosió de colors, els arbres de fulla caduca embogeixen en sentir els primers freds i comença el festival cromàtic: grocs, taronges, vermells, granats... un espectacle també de moviment amb la caiguda, a l'inici continguda i després desfermada, de les fulles!

Taller pràctic amb alguna classe teòrica amb pautes de composició. Recorreguts pels entorns de Farrera. Espais oberts i tancats, llum d'albada i de ple dia. Processat d'imatges...

Taller de Teatre de Consciència i Educació Emocional

De 19 Octubre 2013 hasta 20 Octubre 2013

Tipo:

Aquesta taller tindrà dues parts, una molt àmplia dedicada al teatre de consciència i una altra més curta d’educació emocional.

El contingut serà l'aprenentatge de les tècniques de representació teatral aplicades al desenvolupament humà o “presa de consciència” del poder individual per regir les nostres vides. El teatre és també una eina que pot estar al servei del desenvolupament humà.

La part d’educació emocional anirà intercalant-se en forma d’explicacions al llarg del taller.

1r Aplec SAÓ: arts i natura a l'Alt Pirineu

12 Octubre 2013

SAÓ: ARTS I NATURA AL'ALT PIRINEU és una trobada de creació i formació artística a la natura des de diferents disciplines, en el context de muntanya de l'Alt Pirineu.

El CAN ha encarregat a tres creadors, Anna Rubio, Pau Garriga i Vicens Casassas, una intervenció artística a l'entorn de la Coma de Burg, amb l'objectiu de treballar la relació entre l'art i la natura, i de retruc, amb el paisatge.

Seminario de traducción poética de Farrera

De 13 Septiembre 2013 hasta 16 Septiembre 2013

Tipo:

El Seminari de Traducció Poètica de Farrera arriba a la seva 22ena edició. Enguany es traduirà poesia sarda molt provablement a mitjans de maig. La Institució de les Lletres Catalanes organitza anualment aquest seminari amb la col·laboració estreta del Centre d'Art i Natura. La ILC decideix la llengua a traduir i escull els poetes, normalment dos, de l'àmbit lingüístic convidat. La ILC també s'encarrega de buscar els especialistes traductors catalans en la llengua estrangera de torn, així com els poetes que han d'ajudar en la forma final dels poemes traduits.

Jornades: Art, Natura i Espiritualitat

De 06 Septiembre 2013 hasta 08 Septiembre 2013

Tipo:

La Natura, com a expressió del cosmos i del desplegament de l’essència de la vida manifestada en una infinitat de combinacions, formes i elements, i les múltiples vies i formalitzacions de l’espiritualitat, amb la seva voluntat d’inscriure l’ésser i la consciència humana en una dimensió i realitat més gran, inabastable, transcendent, harmonitzadora i atorgadora de sentit, han estat i són factors i elements estretament vinculats a la inspiració i a la creació artística.

Presentació llibre: Els nens de la meva classe, de Victòria Tubau

20 Agosto 2013

Veïna de Farrera a temps parcial, la Victòria Tubau il·lustra i pinta des de ja fa molts anys i té una dil·latada carrera d'exposicions, llibres i revistes. Ara però ens sorprèn amb un llibre no solament il·lustrat per ella, sinó també escrit! I de tan bona factura que acaba de rebre el premi de literatura infantil El Vaixell de Vapor, que concedeix anualment l'editorial Cruïlla. El llibre Els nens de la meva classe es presenta dimarts dia 20 d'agost a 2/4 de vuit del vespre.

LATCHO DROM Conferència-Projecció: fotografia i música dels col·lectius gitanos a l'Europa d'avui, per Jordi Oliver

03 Agosto 2013

Latcho Drom en romaní significa bona sort i bon viatge. Latcho Drom és un projecte que vol documentar la vida i migració de diferents músics gitanos procedents de països com Egipte, Turquia, Índia, Hongria, Romania, França i Espanya.

Cos, dansa i natura

Status:

De 01 Agosto 2013 hasta 04 Agosto 2013

Tipo:

MOVIMENT CREATIU  organitza amb la col·laboració del CAN un taller de dansa i moviment de 20 hores.

És una oportunitat única per cuidar el cos i conèixer la dansa contemporània i creativa tan en sala com en l'espai obert. Gaudireu, a més del taller, d'un menjar exquisit i d'un entorn acollidor i potent d'alta muntanya!

IMPORTANT!  Tota la informació i inscripcions a annarubio@copc.cat o al tel 652214161

Exposició: PIRINEUS: ART I ECOLOGIA AL SXXI a Arts Santa Mònica

De 16 Julio 2013 hasta 27 Julio 2013

El Centre d'Art i Natura té el plaer de convidar-vos a la inauguració de l'exposició PIRINEUS: ART I ECOLOGIA AL SXXI el proper dimarts 16 DE JULIOL, A LES 19H amb els artistes. L'exposició, que es podrà veure fins el 27 de juliol a Arts Santa Mònica de BCN, és la segona tanda de treballs artístics corresponents al programa euroregional Pirineus-Mediterrània.

Curso de estudio de evolución del paisaje

Status:

De 15 Julio 2013 hasta 19 Julio 2013

Tipo:

El curs és especialment indicat per a professionals que treballen en la interpretació del paisatge i en la gestió del territori, així com estudiants de matèries relacionades amb la temàtica ambiental i territorial i totes aquelles persones interessades en les problemàtiques del paisatge pirinenc. Per a estudiants de la UAB, el curs es pot convalidar per 2 crèdits de lliure elecció.

Curso internacional de Grabado, Paisaje i Espontaneidad

Status:

De 01 Julio 2013 hasta 05 Julio 2013

Tipo:

Dirigit a persones creatives amb o sense coneixements previs. Interessant per a artistes plàstics amb ganes de conèixer noves tècniques d'estampació.

En gravat es disposa de moltes tècniques innovadores i durant aquest curs s'explora l'aprenentatge amb algunes d'elles.

Inspirats amb el paisatge únic de Farrera, s'aprofitarà aquest lloc per aprendre a transmetre idees d'una manera natural i espontània a través del gravat. Durant el curs s'utilitzaran diverses llengües en funció del grup (català, castellà i anglès).

Curso de hierbas y plantas: terapia y cosmética natural

Status:

De 25 Junio 2013 hasta 28 Junio 2013

Tipo:

Curs adreçat a totes aquelles persones interessades en l'ús de les propietats de les plantes per aplicacions en el camp de la cosmètica i de la teràpia.

Els curs és eminentment pràctic. Es dividirà en dues parts: la primera serà conduida per Suzette Bohringer i el seu contingut serà principalment sobre propietats de les plantes i els seus usos terapeutics. La segona part serà dirigida per Anna Salvat i s'ensenyarà la manufacturació de productes cosmètics.

 

Poesia als parcs llega al Parc Natural de l'Alt Pirineu

De 15 Junio 2013 hasta 16 Junio 2013

En el marco del programa Poesia als parcs, organizado por la Diputació de Barcelona y la Institució de les Lletres Catalanes, el Centre d'Art i Natura acoge, con el apoyo del IEI y el PNAP, dos jornadas poéticas al aire libre en los alrededores de Farrera. Este año los poetas invitados serán Meritxell Nus y Josep M. Sala-Valldaura.

Encuentro GRUNDTVIG de Farrera

Status:

De 29 Mayo 2013 hasta 02 Junio 2013

Tipo:

Intercanvi de pràctiques entre professionals i altres agents locals al voltant de la presència artística en territoris rurals d'Europa.

El programa europeu Grundtvig promociona l'aprenentatge permanent de la ciutadania. És amb aquesta voluntat d'aprenentatge mutu que 5 iniciatives europees, localitzades totes en àrees rurals i amb la producció artística i cultural com a eix central de la seva activitat, inicien una ronda de visites recíproques.

Cine a la fresca

Imagen de admin
Enviado por admin en Lun, 2013-01-28 13:24
22 Febrero 2013

Pulvinar mauris integer cum et cum, pulvinar? Duis tincidunt vut, sed aliquet diam dignissim? Tristique turpis, rhoncus ultricies, tortor tempor magna lectus hac habitasse massa mattis, sit enim pulvinar porta, lundium porta porttitor porttitor sit magnis! Enim turpis sed scelerisque purus porta tortor, amet cras duis lacus habitasse penatibus turpis mid! Vel adipiscing phasellus, proin placerat ut! Sit tortor habitasse risus etiam sit. Eros? Mid, porttitor dignissim nec tincidunt natoque eu sit porttitor sed, porta! Mus ac tortor mid nascetur? Placerat sed.

Curs de Cosmètica Natural i Fitoteràpia

De 27 Octubre 2012 hasta 28 Octubre 2012

Tipo:

Cosmètica Natural i Fitoteràpia, per a descobrir les propietats de les plantes i la seva elaboració: els dies 26, 27 i 28 d'octubre. Conduït per l'Anna Salvat tindrà un contingut eminentment pràctic i podreu endur-vos els productes que s'elaborin. Tota la documentació en el PDF adjunt. Divendres tarda: · Presentació del curs. · Mètodes d’extracció dels principis actius de les plantes: maceracions · Elaboració de una tintura per les articulacions adolorides i la tendinitis.

Taller de Composició fotogràfica a Farrera

De 20 Octubre 2012 hasta 21 Octubre 2012

Tipo:

La Tardor es una estació increïble i plena de color per poder captar amb les nostres màquines fotogràfiques. En aquest taller aprendrem a compomposar d’una manera pràctica perquè les nostres fotografies expressin i expliquin els nostres pensaments. El curs es desenvoluparà a les instal·lacions del Centre d’Art i Natura, una residència de treball per artistes i investigadors d’arreu del món situada al poble de Farrera, al Pallars Sobirà.