You are here

Contes: llegir-los, escriure'ls i editar-los, a càrrec de Revista Branca

Type:

Status:

Saturday, 21 March 2020 to Sunday, 22 March 2020

Quin és l’esquelet d’un conte?

Com podem argumentar que un final és precipitat o que un diàleg és poc creïble?

L’objectiu d’aquest curs és acostar-nos a l’edició de contes: aprendre a llegir-los de manera analítica i tenir les eines per editar-los i millorar-los.

En una primera sessió es donaran els fonaments teòrics per analitzar relats curts a partir de quatre exemples: de Grace Paley, de Lydia Davis, d’Alice Munro i de Lucia Berlin.

A partir d’aquest bagatge teòric, la segona sessió consistirà en la creació individual d’un conte breu que podrà ser elogiat o trinxat pels mateixos assistents, sempre i quan els comentaris s’emparin en els criteris que haurem treballat.

El taller es dirigeix a una públic a qui agrada llegir i/o escriure, a qui agrada escoltar o explicar contes.

Bibliografia:
● Contes de Lydia Davis, Grace Paley, Alice Munro i Lucia Berlin.
● Calvino, Italo, Seis propuestas para el próximo milenio, Siruela.
● Grau, Isidre, La maleta de l’escriptor. Un itinerari per la creació literària, Rosa dels Vents.
● Lodge, David, L’art de la ficció .
● Anderson Imbert, Enrique, Teoría y técnica del cuento , Ariel.
● King, Stephen, Escriure, L’Altra Editorial.
● McCullers, Carson, Entre la solitud i el somni , L’Altra Editorial.
● Bloom, Harold, Cuentos y cuentistas: el canon del cuento (Páginas de Espuma)
● “El conte literari”, episodi de Ciutat Maragda (ràdio), 20/01/2018.
● Escrits sobre el conte a càrrec d’escriptors com Julio Cortázar, Lydia Davis, Alice Munro,
Ricardo Piglia…

Note: 
El curs està limitat a un màxim de 12 inscripcions i un mínim de 6. Si un inscrit per causes majors no pot fer el taller, l'organització retornarà la matrícula sempre que es comuniqui abans del dia 14 de març. Les cancel·lacions durant la darrera setmana prèvia a l'inici del curs, no es retornaran.
Professor: 
NameWebsite
Revista Branca
Timetable: 
Dissabte matí (10 a 14h) - Teòric - Explicació de la nostra tasca com a editores de BRANCA. - Anàlisi de contes: bases teòriques. - Lectura i anàlisi conjunt de contes de Grace Paley, Lydia Davis, Alice Munro i Lucia Berlin. Dissabte tarda (16 a 19h) - Pràctic - Repàs dels fonaments teòrics anteriors de cara a la pràctica. - Aplicar el “qüestionari teòric” a les idees per escriure un conte. - Creació d’un conte d’una pàgina. Diumenge matí (10 a 14h) - Teoricopràctic - A partir dels contes escrits pels mateixos assistents, edició conjunta de cada un dels contes. Aproximadament un màxim de mitja hora per conte.. (Els esmorzars són a les 9h, els dinars a les 14h i els sopars a les 20:30h, amb la possibilitat de pactar algun canvi entre tots els participants)
Matriculation fees: 
El cost de la matrícula és de 130€ (el seu ingrés és la inscripció) El cost de l'allotjament i la pensió completa (2 dies) és de 140€ El cost total és de 270€ (tot inclòs). Podeu fer l'ingrés de la matrícula (o del total) al número IBAN dels Amics del CAN: ES07 2100 0228 4102 0003 9939 (poseu molt clarament nom, cognom i taller contes!)
Material and preparation: 
És imprescindible dur: libreta i llapis, boli o pluma (a gust de cadascú) o portàtil. Calçat de muntanya i roba d'abric adequats per a passejar, i guants i barret. Si veniu en vehicle propi heu de dur cadenes per si de cas