Esteu aquí

Programa Grundtvig (2013 i 14)

Programa Europeu Grundtvig (2013-2014)

El CAN ha participat en un Programa Grundtvig amb el títol: Intercanvis de pràctiques entre professionals, artistes, electes, voluntaris i ciutadans al voltant de la presència artística en territoris rurals d'Europa.

Aquest és un programa internacional d'aprenentatge. La primera trobada de la xarxa es va celebrar al Centre d'Art i Natura de Farrera (del 29 de maig al 2 de juny Descarrega Programa) i es van rebre les 4 delegacions de la xarxca: ET4U de Dinamarca, Z.one Cultural Crossing de Itàlia, La Pommerie i LaChambre d'Eau de França. El CAN va organitzar 4 esdeveniments artístics, 3 dels quals protagonitzats per artistes de la regió de muntanya i el 4rt relacionat amb una producció creada al CAN i realitzada per una artista vallesana. La debat que es va proposar fou "La recerca com a eina de desenvolupament local: projecte Boscos de Ferro de la Vall Ferrera".

Posteriorment a la trobada de Farrera s'han realitzat les altres del programa Grundtvig:

  • A Dinamarca, ET4U, del 18 al 22 de setembre de 2013, a la costa Oest de la península. (programa)
  • Al centre de França, La Pommerie, del 6 al 10 de novembre de 2013, al Limousin. (programa)
  • Al centre de Itàlia, Z.one Cultural Crossing, del 6 al 9 de març de 2014, a la Umbria. (programa)
  • Al Nord de França, La Chambre d'Eau, del 21 al 25 de maig de 2014, al Nord-Pas de Calais. (programa)

Entre les quatre delegacions de participants, principalment pallaresos, 20 persones s'han beneficiat de l'aprenentatge: 7 han estat artistes o artesans locals, 3 ho han fet com a càrrecs electes, 6 com a professionals de la gestió cultural i 4 com a activistes i emprenedors. Totes elles tenen també la component de participar en més o menys grau en tasques de voluntariat. Cada delegació s'ha trobat per avaluar la visita i fer propostes per a aplicar-se al CAN, amb l'objectiu de millorar la programació i el funcionament. El programa acaba al juny amb una trobada/curs amb els 20 participants catalans. Té un doble objectiu: intercanviar impressions entre tots els participants de les diferents delegacions. i també aprofitar-la per a aprofitar algun aspecte formatiu.

Ja es treballa per tal de poder donar continuïtat al programa a través d'un Erasmus+, per a continuar estudiant experiències, analitzar els cassos i extreure'n conclusions (2015/17).

 Document de treball Farrera (juny 2013)