Esteu aquí

Projecte Frontiers in Retreat

Programa europeu, Frontiers in Retreat "Multidisciplinary Approaches to Ecology in Contemporary Art", (2013-2017)

El projecte Frontiers in Retreat és un projecte on hi participen 8 entitats d'Europa i entre elles el CAN:

Aquest projecte permetrà rebre al CAN durant 4 anys uns 8 artistes que realitzaran 16 mesos de residència per a desenvolupar projectes artístics relacionats amb les problemàtiques ambientals del nostre territori de muntanya.

El mes de gener de 2014 va tenir lloc la trobada d’inici del projecte a Helsinki a on es van presentar els diferents centres organitzadors i els artistes seleccionats per participar en aquest projecte.

Els artistes catalans, Anna Rubio i Quelic Berga, han estat escollits per a participar-hi juntament amb una vintena d’artistes de diversos països.

Cada Centre ha de realitzar una Incubadora de reflexió al voltant de l'Art i de l'Ecologia. A primers d'Octubre de 2014 s'ha celebrat la de Belgrad. Dies més tard, de l'11 al 13, s'ha celebrat la Incubadora de Farrera amb el títol "La crisi ecològica i el llenguatge artístic. Mirada local (des de l'Alt Pirineu català) a un problema global". Iniciant la trobada internacional amb l'Aplec Saó (Arts en la Natura) el matí de l'11, a partir de la tarda els especialistes Raquel Cunill, José Albelda, Josep Maria Mallarach, Oriol Beltran, Teresa M. Sala i Lluís Sabadell, han fet ponències que han servit per a centrar el debat fins diumenge al vespre. Dilluns 13 al matí s'ha fet un taller de co-creació per tal de triar les idees força i les conclusions de la incubadora. Per més informació: http://www.farreracan.cat/sao/incubadora-farrera-crisi-ecologica-i-lleng...

Els artistes participants: Mariona Vilaseca, Arnau Obiols, Iera Delp i Elisenda Fontarnau a través de SAÓ; Tuula Närhinen, Anna Rubio, Quelic Berga i Tracey Warr per Frontiers in Retreat. Centre participants: HIAP de Helsinki (Finlàndia), Cultural Front-Grad de Belgrad (Sèrbia) i Centre d'Art i Natura de Farrera (Catalunya). Públic participant a SAÓ: 70 persones. Públic participant a la Incubadora de Farrera (a banda dels anomenats) 10 persones.

 

 

Els Divendres Creatius és una plataforma al servei de la difusió de projectes, el debat sobre creació i el foment de la cooperació entre creadors! Cada primer divendres de mes a les 19h, el CAN organitza un 'divendres creatiu'. L'objectiu és que artistes i creadors puguin presentar projectes personals, compartir-los i generar debat, diàleg i fins i tot vies de cooperació. ENTRADA LLIURE i oberta a tots els públics.

+ informació

 

“Saó: Arts i Natura a l’Alt Pirineu” és una trobada de creació artística anual que té com a objectiu la realització d’intervencions a la natura des de diferents disciplines en el context de muntanya de l’Alt Pirineu. 

+ Informació