Esteu aquí

Taller de Gravat amb Tardor de fons, Danielle Creenaune

Tipus:

Status:

Divendres, 28 Octubre 2016 a Diumenge, 30 Octubre 2016

Aprofitant l’espectacle que ens ofereix el paisatge de Farrera a la tardor explorarem dues tècniques del gravat, el monotip I la punta seca.

El monotip es una tècnica particularment expressiva, experimental i útil per a explorar idees visuals, que permet que l'artista produeixi imatges ràpidament. En aquest curs coneixerem diverses tècniques, molt variades, per a crear monotips amb:
• mètode traçat
• mètode aditiu
• mètode substractiu
• l'ús de textures i superfícies distintes

La punta seca es una tècnica d'incisió directa sobre la planxa utilitzant un punxó fi i afilat. Es caracteritza perquè la talla va sempre acompanyada d'una rebava a la vora, en un o en ambdós, costats segons la inclinació del punxó. Aqueixes rebaves fan que, al entintar-se, la planxa prengui més tinta i imprimeixi de forma un poc difusa, fent que els traços avellutats. Aquest afecte i el seu aspecte "manual" es típic del gravat a punta seca. Es una tècnica que propicia la improvisació directa. En aquest taller/curs, com a novetat als anteriors al CAN, treballarem amb planxa de coure per a poder aconseguir més diversitat de tons i trets.

Nota: 
Al Centre d'Art i Natura hi ha places limitades. Habitacions individuals o dobles, entre 20 i 33€.
Professor: 
NameWebsite
Danielle Creenaune
Timetable: 
Divendres 18.30 – 20.30h. Dissabte 10 – 13.30, 16h – 19h. Diumenge 10-14h Sopars: 21h; esmorzars: 9h; i dinars: 14h.
Matrícula: 
Preu 90€ que inclou els materials L'ingrés al compte dels Amics del CAN fa efectiva la inscripció: ES07 2100 0228 4102 0003 9939 Màxim participants: 8
Materials: 
Davantal, guants làtex, bon calçat i abric