Esteu aquí

Presentació del llibre "A dalt de la duna roja" de Núria Garcia Quera

Date: 
Dilluns, Agost 12, 2013 - 19:00 a 20:30

DILLUNS 12 D'AGOST, A LES 19H, A LA BASTIDA 

Sinopsi

En un estil fresc no exempt de poesia, i en un fi sentit de l’humor que sovint ens desperta una rialla, Quera construeix una novel·la amb Mali com a escenari principal i la Neus com a protagonista.

És en tornar d’una estada en aquest país quan la Neus, tal com li va succeir a la mateixa autora, és a punt de morir de malària. A partir d’aquest moment Quera demostra un gran ofici narratiu alternant dos viatges: el reflexiu i emocional de la convalescència a un hospital de Barcelona, i el vital i aventurer dels dies anteriors en terres africanes. Tant en un com en l’altre a la protagonista l’acompanyen un estol de personatges plens de força i tendresa.

 

Núria Garcia Quera

Vinculada familiarment a la centenària Llibreria Quera, especialitzada en llibres de muntanya, als dinou anys abandona la ciutat per fer de guarda d’un refugi d’alta muntanya al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, el refugi d’Amitges.

Quan el refugi està tancat, viu en un poble de vint habitants del Pallars Sobirà. Als trenta anys ja té tres fills, amb els quals aprofiten les vacances per viatjar a diferents punts del món.

Durant els vint-i-dos anys que treballa de guarda, publica guies excursionistes, reportatges en revistes geogràfiques i de muntanya (Pirineos, Descobrir), i obres literàries. Entre els premis guanyats per algunes d’aquestes creacions destaca el Ciutat d’Olot de novel·la juvenil (1999), el Pica d’Estats de Premsa Especialitzada (2005 i 2011), el Recull de Periodisme (2006) o l’Òmnium Cultural de Narracions de Viatges (2008). L’any 2010 es llicencia en Filologia Catalana.

Després d’haver publicat en editorials com Columna, La Galera, Casals, Garsineu o Publicacions de l’Abadia de Montserrat, aposta per crear la seva pròpia col·lecció.

La carismàtica col·lecció d’autora Sensus, amb un format que recorda els quaderns de viatge Moleskine, li permet combinar la literatura, els viatges i el compromís social. En plena era dels llibres digitals, aquest format artístic ens retorna al gaudi de la lectura i de les imatges de la manera més tradicional: amb un llibre a les mans.

Actualment està treballant amb el tercer volum, una novel·la situada a Nepal.