Esteu aquí

Presentació a Arts Santa Mònica de BCN del nou llibre i de l'expo on-line del FiR

Date: 
Dimecres, Desembre 27, 2017 - 19:00 a 20:15

El programa europeu Frontiers in Retreat arriba a la seva fi amb la presentació de dos productes culturals: el llibre LA CRISI ECOLÒGICA I EL LLENGUATGE ARTÍSTIC. Mirada local (des de l'Alt Pirineu Català) a un problema global; i l'exposició on-line EDGE EFFECTS. Moviments naturals a la vora de Farrera.

El llibre és el número 4 de la col·lecció La Llosera i recull la síntesi de les 6 intervencions que hi va haver en motiu de la Incubadora de Farrera que va celebrar-se l'octubre del 2015, aprofitant el 3r Aplec Saó d'Arts i Natura a l'Alt Pirineu. Després del plats fort dels artistes de Saó, l'endemà representants de les institucions de la xarxa europea, artistes i especialistes amb les seves ponències van servir per a tractar la crisi des de diferents punts de vista: local global, geogràfic i polític, antropològic i econòmic... El darrer dia va servir per a realitzar un taller de co-creació molt útil per a sintetitzar les reflexions amb treballs visuals, amb pósters.

L'exposició on-line és el recull del treball dels 8 artistes de Frontiers in Retreat (de 25) que van fer estada de dos mesos al Centre d'Art i Natura. Els resultats artístics són molt diversos: des d'instal·lacions a l'aire lliure fins a performances, passant per escrits i vídeos conceptuals, il·lustracions o escultures juganeres. L'obra de Tuula Närhinen, Kati Gausmann, Quelic Berga, Joanès Simon-Perret, Anna Rubio, Janne Nabb, Maria Teeri i Tracey Warr s'ha endreçat a partir de 8 maneres exemplars d'afrontar la vida en el marc de la reflexió proposada: com hem de viure per a ser sostenibles com a societat en ple sXXI?