Esteu aquí

Notícies i Activitats del CAN (maig 2014)

Català

Activitats destacades pel 2014

Maig 2014

Programa Europeu Grundtvig
(2013-2014)
 
Enguany acabarem el programa Europeu Grundtvig que haurà permès a una vintena de professionals, artistes, càrrecs electes, artesans, voluntaris i altres persones de l'entorn del CAN, haver visitat altres iniciatives europees que des de la ruralitat també promouen el desenvolupament a través de la producció/difusió artística i cultural.
  Fins ara el projecte ha permès visitar els centres: ET4U de Vemb, (Jutland, Dinamarca); La Pommerie/Appelboom de Saint-Sétiers, (Limousin, França); i Z.one Cultural Crossing de Magione, (Umbria, Itàlia); el proper més de maig es farà la darrera visita a La Chambre d'Eau a Le Favril (regió Nord, França). El CAN fou el primer centre que va acollir aquesta ronda de trobades el juny de 2013.
 
El projecte està essent molt interessant per tots els que hi han participat: altres espais rurals, altres formes de relació amb el territori, altres formes d'organitzar-se, altres programes i activitats... Tot plegat un aprenentatge a partir de l’intercanvi d’experiències i de punts de vista des de diferents indrets d’Europa. Tot i tenir especificitats diferents, compartim una realitat rural!

Més informació:
http://www.farreracan.cat/ca/grundtvig
 


Divendres Creatiu, avui divendres 2 de maig a les 7 de la tarda!
Divendres Creatius
 
De l'aprenentatge Grundtvig en comencem a treure algunes conclusions: a l'abril vam engegar dos nous programes que volen ser perdurables en el temps: els "Divendres Creatius" i "Fem Escola". Els primers divendres de mes, al CAN es presentaran projectes d'artistes i altres creadors del Pallars i l'Alt Pirineu, amb l'ànim de donar a conèixer noves idees, debatre nous projectes i cooperar amb les persones que els impulsen.
Aquest divendres 2 de maig, a les 7h de la tarda, presentarà la seva experiència, Cinta Ramos, la il·lustradora de Lleret!

Més informació:
http://www.farreracan.cat/ca/divendres-creatius
 


Fem Escola
 
Fem Escola és el nou programa per apropar la canalla de les escoles de la comarca a l'experiència creativa a través de la visita al Centre d'Art i Natura. Fins ara només hi havia hagut visites esporàdiques, ara pretenem oferir un programa permanent que vagi familiaritzant les noves generacions amb l'art contemporani i el CAN de Farrera. El passat 24 d’abril vam rebre la primera visita de l’Escola Closa d’Esterri.

Més informació i fotos:
http://www.farreracan.cat/ca/fem-escola

Participants de la trobada d’inici a finals de gener de 2014 al Hiap (Helsinki) amb els diferents centres que participen i els vint artistes seleccionats.

Programa europeu,
Frontiers in Retreat

(2013-2017)
 
També cal destacar que enguany iniciem un nou programa europeu: Frontiers in Retreat, que permetrà rebre durant 4 anys uns 8 artistes que realitzaran 16 mesos de residència per a desenvolupar projectes artístics relacionats amb les problemàtiques ambientals del nostre territori de muntanya.
El passat mes de gener va tenir lloc la trobada d’inici del projecte a Helsinki a on es van presentar els diferents centres organitzadors i els artistes seleccionats per participar en aquest projecte.
Els artistes catalans, Anna Rubio i Quelic Berga, han estat escollits per a participar-hi juntament amb una vintena d’artistes de diversos països. Aquest mes d’abril ha fet la primera estada l’artista francès, Joanès Simon-Perret, i va presentar l'obra realitzada el proppassat dimarts 29.

Més informació:
http://www.farreracan.cat/ca/frontiers-in-retreat
http://www.hiap.fi/project/frontiers-retreat

Poesia als Parcs
 
Un any més arriba la poesia a l'aire lliure! Recital i passejada poètica, com és tradicional, amb nous poetes convidats: Rosa Fàbregas i Pere Pena, de Lleida, i Gaylord Brewer, dels EEUU, fent estada al CAN (dissabte 14-Juny, a les 19h). Diumenge 15-Juny, a les 12h, a la passejada s'hi incorporen el violinista Christian Risgaard i la ballarina Anna Rubio!

3 Beques al CAN: Creació, Recerca i Dansa
 
Estan a punt de convocar-se les beques al CAN 2014. Enguany, a banda de les ja tradicionals a la Creació i a la Recerca (projectes relacionats amb l'entorn de muntanya, per a residents als Països Catalans, i d'un mes d'estada), la novetat és que, en col·laboració amb l'espai Dansa-Natura de Burg, es convoca una nova beca dirigida a projectes de les Arts del Moviment!
Atents a la convocatòria!

Més informació:
http://www.farreracan.cat/ca/beques

Festival – Aplec SAÓ
El festival-aplec Saó (arts i natura a l’Alt Pirineu), s’està incubant!! aquest any esperem que permeti continuar amb l’empenta inicial del passat any i amb noves propostes de cara a la tardor.

Més informació:
http://www.farreracan.cat/sao/

 

Cursos i pogramació
d’estiu 2014

 
Estem enllestint la programació de cursos i ja es pot avançar que repetirem el curs internacional de Gravat, paisatge i espontaneïtat, amb la Danielle Creenaune (30-J a 4-Jl); el d'Evolució del paisatge amb el GRAMP de l'UAB (14 a 18-Jl); i el d'Il·lustració tradicional i digital de natura amb en Carles Puche (del 21 al 26-Jl). A punt d'obrir-se la inscripció!
 
Més informació de cursos i agenda del CAN: 
http://www.farreracan.cat/ca/calendar/list