Esteu aquí

EVOLUCIÓ DEL PAISATGE, per GRAMP de la UAB (reconegut per l'ICE)

Tipus:

Status:

Dilluns, 01 Juliol 2019 a Divendres, 05 Juliol 2019

De dilluns 1 a divendres 5 de Juliol 2019

Introducció. El curs consisteix en cinc sortides de camp, pràctiques i multidisciplinàries, dins de l’àmbit del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici (PNAESM) i del Parc Natural de l’Alt Pirineu (PNAP). S’analitzaran les influències antròpiques i naturals que expliquen el paisatge de muntanya, s’observaran les seves conseqüències ambientals i es coneixeran de la mà dels propis investigadors/es les tècniques que, amb una filosofia multidisciplinària, s’utilitzen per obtenir les informacions que facilitaran la interpretació de les transformacions del paisatge a través del seu estudi diacrònic.

Objectius. Especialment indicat per a docents dels àmbits de les Humanitats, les Ciències Socials i les Ciències Naturals, en el curs s’explicaran, sobre el terreny i a partir de casos concrets, les tècniques que s’utilitzen per interpretar les transformacions del paisatge a través de l’estudi evolutiu de la seva vegetació. Així doncs, es plantejarà la utilització de tècniques paleogeogràfiques basades en restes vegetals (antracologia, dendrocronologia, palinologia, pedoantracologia) i d’altres fonts de tipus documental directes i indirectes (escrites, gràfiques i orals). Igualment, durant el curs s’analitzaran les principals pertorbacions naturals i/o humanes que alteren l’estat del paisatge de muntanya i les seves conseqüències ambientals.

Curs reconegut per l'Institut de Ciències de l'Educació de la UAB.

Nota: 
Donades les característiques del curs, les places són limitades (per ordre d’inscripció) i cal una bona condició física per caminar per la muntanya, ja que les caminades són llargues. A més de l'assistència al 80% de les hores de durada del curs, per tenir dret al certificat caldrà la valoració positiva del personal formador quan a l'aprofitament de l'activitat per part de cadascuna de les persones assistents.
Professor: 
NameWebsite
Grup de Recerca en Àrees de Muntanya i Paisatge
Timetable: 
Normalment, de dilluns (amb la conferència inaugural) a dijous, l'activitat començarà a les 9h i s'arribarà a les instal·lacions del CAN entre les 19h i les 20h. Els esmorzars seran a les 8h i els sopars a les 20:30h. El divendres l'esmorzar serà a les 9h i l'activitat començarà a les 10h. El dinar de comiat serà a les 14h.
Matrícula: 
Per inscriure’s cal omplir la butlleta que trobaràs al capdavall, i enviar-la a Lluís Llobet (artinatura@farreracan.cat, tel 973622106) juntament amb el comprovant de pagament que consta en la butlleta d’inscripció (75€). Qui, a més, vulgui gaudir d’allotjament, pot disposar d’habitació amb dret a cuina (+125€) o bé contractar règim de pensió completa, des del sopar del dia 2 fins al dinar del dia 6, inclosos els pícnics (+ 255 €). El termini d'inscripció és obert fins al dia 23/06/2018 o fins que s'acabin les places. Si algú vol arribar diumenge ho haurà de comunicar i abonar una nit més i, si és el cas, l'esmorzar i el dinar de pícnic del dilluns. Diumenge 1 no es farà sopar.
Materials: 
Els desplaçaments s’organitzaran comptant amb els vehicles de les persones assistents. Cal portar calçat còmode i apte per a camins de muntanya i estar-hi acostumat/da. És convenient dur roba d’abric i per a la pluja, per si de cas, així com barret i màniga llarga com a protecció solar, en darrer terme, crema (no recomanable pel medi ambient).