Esteu aquí

Curs d'Il·lustració tradicional i digital

Pestanyes primàries

Tipus:

Status:

Dilluns, 21 Juliol 2014 a Dissabte, 26 Juliol 2014

Curs adreçat a qualsevol tipus de públic interessat en el dibuix, la pintura, la il·lustració o la natura. La il·lustració Clàssica de Natura no només ens ensenya a observar la fauna, la flora o els hàbitats sinó que a més, ens permet d’entendre’ls.

El curs introdueix la il·lustració de natura tal i com s’ha practicat tradicionalment: llapis i aquarel·la, sobre paper, amb observació directa i treball d’estudi. El curs té també una segona part optativa que introdueix la il·lustració digital: cal portar un iPad, que incorpori la càmara fotogràfica i un llapis digital per dibuixar-hi. S'ha de tenir instal·lat el programa SketchBook (és gratuït). 

Amb l'iPad es faran pràctiques de dibuix de fauna, fent servir el programa SketchBook a partir de les fotografies que es facin a les Planes de Son. El nivell d'aquestes pràctiques serà molt bàsic, ja que són pensades com a introducció a l'ús de l'iPad. El curs s'acabarà el dissabtre al migdia. Dijous al matí es visitarà el Centre de fauna de Món Natura a les Planes de Son. Qui ho hagi demanat, dijous iniciarà l'aprenentage digital amb l'I-Pad. Recordeu que una tauleta gràfica sense càmara fotogràfica no serviria, ja que es treballa a partir de la fotografia. Mireu l'exemple: https://vimeo.com/44510931

Nota: 
Si necessiteu allotjar-vos al Centre d'Art i Natura haureu de fer la reserva tot concretant l'allotjament: habitacions de 20 a 33€. I si us convé algun àpat també l'heu de concretar amb anticipació (uns dies abans): esmorzar 7€, dinar 13€ i sopar 15€.
Professor: 
NameWebsiteBio
Carles Puche i el suport de Carme Moré
Dibuixant autodidacta, és membre de la Institució Catalana d'Història Natural, l'Associació Professional d'Il·lustradors de Catalunya i de l'Associació Catalana de Comunicació Científica. Ha exposat la seua obra tant en mostres col·lectives com individualment, destacant les realitzades al Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà i al Jardí Botànic de la Universitat de València. Des de 1991 s'exposa una mostra permanent de la seua obra al Museu Cosmocaixa de Barcelona. Ha col·laborat en revistes de divulgació Mundo Científico, National Geographic, El Temps, Ciència, Métode i en revistes científiques com ara Collectanea Botànica, Kalmiopsis – Journal of the Native Plant Society of Oregon o Boletin de la Sociedad Latinoamericana y del Caribe de cactáceas y otras suculentas. Des de l’any 1982, que inicia el primer curs de dibuix naturalístic al Montseny, ha impartit més d'una cinquantena de cursos.
Timetable: 
Inici dilluns a les 18h Dimarts, dimecres, dijous i divendres: matins de 10h a 13:30h, tardes de 16h a 19:30h Fi: dissabte a les 13:30h Àpats: esm. a les 9h; dinar a les 14h; sopar a les 21h
Matrícula: 
Cost de la inscripció: 110€ (socis 99€) Si voleu fer la part digital del curs us heu de dur un iPad. L'ingrés farà efectiva la inscripció: Caixabanc 2100 0228 41 0200039939, posa clarament Nom i Cognom i Curs Il·lustració.
Materials: 
Cal portar: llapis i aquarel·les personals, i iPad amb les característiques descrites si es vol fer la part digital del curs.