Esteu aquí

Benvinguts al Centre d'Art i Natura (CAN) de Farrera

El Centre d’Art i Natura de Farrera és una residència de treball per a artistes i investigadors d’arreu del món. De titularitat municipal, el servei està gestionat per l'associació sense ànim de lucre, els Amics del CAN.

Situat al cor dels Pirineus Catalans, al Pallars Sobirà, el poble de Farrera (25 habitants i 1360 m) gaudeix d’un entorn privilegiat i tranquil ideal per a la reflexió, la inspiració i la creativitat. Sigui individualment o en grup, al CAN hi trobareu bon ambient de treball i condicions adequades per a la realització de projectes creatius o d'investigació.

El medi natural d’alta muntanya, definit pels boscos de coníferes i de fulla caduca, els prats de dall, les pastures alpines i els roquissars, juntament amb l’autenticitat del seu patrimoni cultural, arquitectònic i humà, confereixen un marc únic pel treball de camp, la recerca i l’estudi.

Els equipaments residencials del CAN són senzills i confortables, amb habitacions individuals o dobles, cuina i bany. Els preus són assequibles i varien segons el tipus d'habitació i la llargada de l'estada.

Els tallers disposen de molt bona llum natural, aigua i electricitat, i són també adequats per a la celebració de seminaris, cursos o reunions, (per a 10 a 15 persones).

A més del servei de residència, el Centre d’Art i Natura (CAN) també programa beques i intercanvis, cursos i seminaris, exposicions del seu fons d’Art, espectacles i presentacions. A més promou i edita publicacions pròpies.

 

Finançament

Durant les èpoques de forta inversió en obres, i gràcies a la titularitat municipal, el Centre d’Art i Natura ha rebut el suport de la Unió Europea (Leader, Interreg i Feder), de diversos Departaments de la Generalitat de Catalunya però molt especialment de Governació (Plans Específics d’Obres i Serveis), en menor mesura de la Diputació de Lleida i, finalment, del propi Ajuntament de Farrera.

Pel que fa a la programació i gestió cultural i residencial, el CAN té dos sistemes de finançament: el propi i l’extern. El finançament propi es genera a través dels ingressos per l’activitat residencial mateixa, com ara l’allotjament i la manutenció. Així mateix, les quotes que paguen els socis dels Amics del CAN i la distribució de materials també hi contribueix.
La part més important del finançament que arriba a través d’ajuts prové de l'administració pública, sobretot dels Departament de Cultura de la Generalitat. Les institucions del territori també són un recolzament clau en el desenvolupament del CAN: Institut d’Estudis IlerdencsParc Natural de l’Alt PirineuInstitut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran i en menor mesura del Consell Comarcal del Pallars Sobirà.
La Universitat Autònoma de Barcelona, a banda de participar en l’equipament del CAN, promou la recerca al territori i l’estudi a les seves instal·lacions. L’estreta col·laboració amb entitats com la Institució de les Lletres Catalanes o Escola Massana també genera unes activitats molt qualificades que prestigien el CAN.

Logos patrocinadors