Esteu aquí

6È APLEC SAÓ: Arts i Natura a l'Alt Pirineu

Date: 
Dissabte, Octubre 13, 2018 - 11:00 a 17:30

Dissabte 13 d'octubre, a partir de les 11h comença l'APLEC SAÓ, un festival de petit format que promou les expressions artístiques en la natura, també anomenat art ambiental. Enguany els tres artistes convidats són Carl Hurtin, multidisciplinar i occità (França), Ivan Garriga, músic violinista alt pirinenc (La Seu d'Urgell), i Anna Rubio, l'artista del moviment també alt pirinenca (Farrera). Tant l'Ivan com l'Anna es faran acompanyar per Montse Àlvarez i Arnau Obiols, respectivament.

Els artistes s'instal·len al CAN en residència un parell de setmanes, reconeixen l'entorn i decideixen el lloc on desenvoluparan el seu projecte creatiu, sigui instal·lació, intervenció o performance, sigui objectual/escultural, musical o teatral, amb text o sense... parlem d'expressió artística sense límits, més enllà dels que imposa el lloc. Dissabte 13, dia de l'Aplec, després d'una breu introducció a la plaça de Farrera, s'inicia el recorregut a través de la natura tardorenca fins als lloc intervinguts pels artistes on, a banda de viure l'experiència sensorial i/o conceptual que proposen, es parla amb ells, s'interacciona i es comparteix l'experiència efímera.

A les 14h es torna a la Bastida, punt de partida i seu del Centre d'Art i Natura, i es fa un dinar comunitari (prèvia inscripció i pagament al matí, durant la introducció: 10€, i 5€ els menors de 12 anys). A la tarda, en havent dinat, comença el torn dels artistes artesans que treballen a partir de tècniques tradicionals però que incorporen creativitat i disseny. Enguany la temàtica és el tèxtil i els participants seran:
Ottaia de Sort (Carol Balasch i Miquel Utgé), Cusart de Peramea (Anna Falguera) i Akarona de Llaràs (Lina Ratia). Es clourà amb un refrigeri cap a les 17h.

L'Aplec Saó és per a tots els públics i gratuït. Esperem que la bona sort meteorològica continuï un any més i no ens plogui! Tot és a l'aire lliure, vingueu ben calçats per caminar, preparats tan pel sol com la calor o la fresca, i sobretot, per gaudir de l'art d'avui en la natura de sempre!