Esteu aquí

12è curs d'IL·LUSTRACIÓ CIENTÍFICA, per Carles Puche

Tipus:

Status:

Dilluns, 28 Agost 2017 a Divendres, 01 Setembre 2017

Curs adreçat a qualsevol tipus de públic interessat en el dibuix, la pintura, la il·lustració o la natura. La il·lustració Científica no només ens ensenya a observar la fauna, la flora o els hàbitats sinó que a més, ens acosta a la seva comprensió.

El curs introdueix la il·lustració de natura tal i com s’ha practicat tradicionalment des de la ciència: llapis i aquarel·la, sobre paper, amb observació directa i treball d’estudi. El curs té també una segona part optativa que introdueix la il·lustració digital: cal portar un iPad, que incorpori la càmara fotogràfica i un llapis digital per dibuixar-hi. Amb l'iPad es faran pràctiques de dibuix de flora o fauna, fent servir el programa SketchBook (és gratuït) a partir de les fotografies (Mireu l'exemple: https://vimeo.com/44510931).

El cost de la matrícula inclou una possible sortida el dimarts, amb picnic inclòs, a algun dels ambients de l'entorn de Farrera (retorn a les 5h de la tarda). La part digital de la il·lustració, per aquells que ho vulguin, s'iniciarà dimecres a la tarda sens perjudici de la pràctica tradicional. El curs s'acabarà divendres al migdia.

Nota: 
Si necessiteu allotjar-vos al Centre d'Art i Natura haureu de fer la reserva tot concretant l'allotjament: habitacions de 20 a 33€. I si us convé algun àpat també l'heu de concretar amb anticipació (uns dies abans): esmorzar 7€, dinar 13€ i sopar 15€.
Professor: 
NameWebsiteBio
Carles Puche, amb el suport de Carme Moré
Dibuixant autodidacta, és membre de la Institució Catalana d'Història Natural, l'Associació Professional d'Il·lustradors de Catalunya i de l'Associació Catalana de Comunicació Científica. Ha exposat la seua obra tant en mostres col·lectives com individualment, destacant les realitzades al Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà i al Jardí Botànic de la Universitat de València. Des de 1991 s'exposa una mostra permanent de la seua obra al Museu Cosmocaixa de Barcelona. Ha col·laborat en revistes de divulgació Mundo Científico, National Geographic, El Temps, Ciència, Métode i en revistes científiques com ara Collectanea Botànica, Kalmiopsis – Journal of the Native Plant Society of Oregon o Boletin de la Sociedad Latinoamericana y del Caribe de cactáceas y otras suculentas. Des de l’any 1982, que inicia el primer curs de dibuix naturalístic al Montseny, ha impartit més d'una cinquantena de cursos.
Timetable: 
Dilluns tarda: de 18 a 20h (a partir de les 17h, qui s'allotgi al CAN). De dimarts a dijous: de 10h a 13:30h i de 16h a 19:30h. Divendres: de 10 a 13:30h. Àpats: esm. a les 9h; dinar a les 14h; sopar a les 21h.
Matrícula: 
Cost de la inscripció: 110€ (socis 99€) Si voleu fer la part digital del curs us heu de dur un iPad. L'ingrés farà efectiva la inscripció: Caixabanc ES07 2100 0228 4102 0003 9939, poseu clarament Nom i Cognom i "Curs Il·lustració".
Materials: 
Cal portar: llapis i aquarel·les personals, i iPad amb les característiques descrites si es vol fer la part digital del curs.